Шефилд Уензди разнебити с 3:0 Арсенал на стадион "Хилзбъро" и без проблеми се класира за следващия кръг за Купата на Лигата. Попаденията за домакините мушнаха Рос Уолъс (27), Лукас Жоао (40) и Сам Хътчинсън (51).

Като цяло играчите на Уензди тотално доминираха, размазаха напълно плахите си гости, дори изпуснаха още по-голям разгром и в крайна сметка заслужено продължават напред в турнира.

Така Арсен Венгер затвърди негативната си серия срещу този противник и все още не може да спечели мач на "Хилзбъро".

От своя страна домакините скъсаха с каръка в срещите си с лондончани за тази купа и записаха първи успех от шест двубоя.

Арсенал даде и две свидни жертви, след като още през първото полувреме контузии получиха Окслейд-Чембърлейн и Тио Уолкът.


Срещата на "Хилзбъро" започна с неприятна контузия на Алекс Окслейд-Чембърлейн още в третата минута и се наложи принудителна смяна с Тио Уолкът.

Той от своя страна остана малко повече от десет минути на терена и също бе принудително заменен заради контузия. Това даде предимство на домакините, които взеха инициативата и заслужено вкараха в 27-ата минута.

Тогава Даниел Пудил намери Рос Уолъс и той опъна мрежата на Арсенал за 1:0. След половин час игра лондончани стигнаха до първото си положение, но Джоел Кембъл пропусна.

Последваха нови положения за двата отбора, но Рос Уолъс пропусна за Уензди, а  стреля встрани от целта Алекс Иуоби за Арсенал.

Така се стигна до 40-ата минута, когато Рос Уолъс намери Лукас Жоао и той с глава вкара за 2:0. Полувремето завърши с пропуск на Джоел Кембъл.

Второто полувреме започна с шанс за домакините, но Бари Банан не успя да вкара. Третото попадение обаче падна в 51-ата минута.

Тогава Том Лийс асистира на Сам Хътчинсън и той направи 3:0. След това попадение темпото на игра сериозно падна, като домакините изцяло контролираха играта и не даваха никакви шансове на плахите си гости.

В 70-ата минута Пер Мертезакер стреля с глава, но така и не се стигна до гол. До края на мача Люис МакКуган за Шефилд и Джоел Кембъл за Арсенал пропуснаха да вкарат.

Така Шефилд Уензди записа впечатляваща победа и продължава напред в турнира.

Шефилд Уензди - Арсенал 3:0

Голмайстори:

1:0 Рос Уолъс (27)

2:0 Лукас Жоао (40)

3:0 Сам Хътчинсън (51)

Шефилд Уензди: Джо Уилдсмит, Джак Хънт, Том Лийс, Глен Лоовенс, Даниел Пудил, Рос Уолъс, Киърън Лий, Сам Хътчинсън, Бари Банан, Джереми Хелан, Лукас Жоао

Арсенал: Петър Чех, Матю Дебюши, Калъм Чеймбърс, Пер Мертезакер, Киерън Гибс, Матьо Фламини, Глен Камара, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Алекс Иуоби, Джоел Кембъл, Оливие Жиру