Полузащитникът на Арсенал Франсес Коклен ще отсъства поне два месеца от игра заради контузията получена срещу Уест Бромич през последния уикенд. 

Французинът бе заменен още в началото, след като пострада при едно единоборство и се оказа, че проблемът в коляното е сериозен. 

Днес той мина прегледи и Арсен Венгер потвърди, че халфът ще пропусне мачовете до края на януари, когато е дербито срещу Челси. Това е разочароващо за състава, тъй като Коклен бе много важен за баланса в играта. 

„Изненади винаги са възможни и трябва да внимаваме. Той обаче ще липсва поне два месеца. Не мога да кажа нищо повече. Разполагаме обаче с Матьо Фламини и Калъм Чеймбърс, които могат да действат на тази позиция, така че това е добра възможност за тях” заяви босът на лондончани. 

Влезлият на мястото на Коклен Микел Артета също напусна с травма, като при него все още не е ясно колко време ще липсва. Контузени в лагера на Артилеристите са още Джак Уилшър, Тио Уолкот, Дани Уелбек и Томаш Росицки.  

Аарън Рамзи обаче поднови тренировки и вече е на линия, а Алекс Окслейд-Чембърлейн също е близо до завърщане, като се очаква да е на разположение на Венгер за визитата на Норич в неделя.