Нападателят на Арсенал Тио Уолкот е на мнение, че нито един от потенциалните съперници на отбора на 1/8финалите в Шампионската лига, няма да иска да се срещне с Артилеристите след начина, по който те се класираха за елиминациите на турнира. 

Снощи лондончани спечелиха гостуването си на Олимпиакос с 3:0 и докопаха второто място в групата, макар че стартираха с две поредни загуби. 

Така те очакват потенциалния си съперник в първия елиминационен кръг, като вариантите са Реал Мадрид, Атлетико Мадрид, Барселона, Волфсбург и Зенит. 

„Няма значение с кой ще играем. Убеден съм, че можем да бием всеки, когато имаме ден. Ако имаме късмет и някои от контузените ни играчи да се върнат, тогава ще сме още по-силни“ заяви Уолкот. 

„С Волфсбург играхме през лятото, но сега ще бъде напълно различен двубой, защото те постигнаха отличен резултат срещу Манчестър Юнайтед. Сигурен съм, че никой от тях не иска да играе с нас след този резултат от вчера“. 

„Така или иначе, с който и да се паднем, ще бъде трудно. Освен това ние трябва да отдадем необходимото уважение на съперника, защото миналия сезон срещу Монако не го направихме. Сега обаче сме си взели поука“ добави той.