Арсенал – Борнемут, мач от 19-ия кръг на Висшата лига, стадион „Емиратс”, 17,00 часа, съдия Роджър Ийст

Групата на Арсенал 

Вратари: Чех, Оспина
Защитници: Бейерин, Чеймбърс, Дебюши, Кошчелни, Габриел, Мертезакер
Халфове: Фламини, Рамзи, Йозил, Окслей-Чембърлейн, Рен-Аделайд, Кембъл
Нападатели: Айоби, Уолкот, Жиру

Контузени: Артета, Уилшър, Коклен, Уелбек, Санчес, Касорла, Росицки

Групата на Борнемут

Вратари: Боруц, Федеричи
Защитници: Франсис, Куук, Смит, Дениълс, Дистен 
Халфове: Ричи, Артър, Сърман, Гослинг, Пю, Макдоналд, Томлин, О’Кейн
Нападатели: Мъри, Рантие, Керморжан

Контузени: Кинг, Станислас, Уилсън, Мингс, Градел

Прогноза

Арсенал отнесе сериозен шамар при гостуването си в Саутхемптън и това 0:4 без съмнение е наранило сериозно лондончани, които сега ще опитат да отговорят при домакинството си на новака Борнемут. 

Арсен Венгер твърди, че футболистите му имат достатъчно силни характери, за да преодолеят разочарованието и със сигурност се надява на види реакция от играчите си на „Емиратс”, където в последните 7 срещи тимът записа 5 победи и 2 равни. 

Възможно е босът да направи и някои промени в състава си, след като остана доволен от включването на резервите на „Сейнт Мерис” в лицето на Калъм Чеймбърс, Алекс Айоби и Алекс Окслейд-Чембърлейн. 

Победата за домакините без никакво съмнение е задължителна в стремежа на състава да остане на добра позиция още повече, че лидера Лестър приема Манчестър Сити и поне един от двата тима ще загуби точки. 

Черешките обаче не трябва да бъдат подценявани, защото се намират в най-добрата си форма през сезона, като в последните си 6 срещи са без загуба, като взеха 7 точки от трите си гостувания в поредицата. 

Те обаче все още се нуждаят от точки, за да се отдалечат от неприятностите, но няма съмнение, че Еди Хау е сглобил един прекрасен състав, който успя да преодолее и липсата на ключови играчи. 

Освен това южняците спечелиха и двете си визити в столицата до момента, побеждавайки Уест Хям и Челси, така че ще бъдат уверени и когато излязат на „Емиратс”. 

Алтернативата пред домакините обаче е само една и предвид случилото се в последния мач, те наистина ще бъдат амбицирани да покажат, че поражението от Светците е случайност, затова и успешната поредица на Борнемут би трябвало да приключи в Северен Лондон. 

Резултат: Арсенал – Борнемут    3:0