В Арсенал се зарадваха, след като полузащитникът Франсес Коклен се възстанови от контузията един месец по-рано от предварително очакваното и вече е готов за игра. 

Французинът получи травма в коляното в мач срещу Уест Бромич през ноември и предварително се смяташе, че ще отсъства поне до средата на февруари. Сега обаче той е на линия за утрешния двубой с Бърнли от ФА Къп. Томаш Росицки също ще може да направи първото си участие за кампанията. 

„Франсес е готов за игра, след като през последните 2 седмици тренира напълно нормално. Томас също е на разположение. Джак (Уилшър) и Санти (Касорла) прогресират, но все още им трябва време. Дани Уелбек обаче не е далеч от връщането си. Трябват му един, два двубоя, тъй като все пак не е играл от април“ заяви менижърът Арсен Венгер. 

Възстановяването на Коклен е отлична новина за Арсенал, тъй като халфът вършеше отлична работа в средата на терена и даваше възможност на останалите да играят по-напред преди да се контузи. Той със сигурност ще има важна роля в стремежа на лондончани да спечелят първата си титла от 2004-а година насам.