Защитникът на Арсенал Начо Монреал твърди, че липсата на нови играчи всъщност е добра за клуба. 

Както обикновено Арсен Венгер бе критикуван за недостатъчна активност на трансферния пазар, след като през лятото взе единствено Петр Чех, а през януари Мохамед Елнени, но испанецът не се притеснява, тъй като отборът е на 2 точки от върха 12 кръга преди края. 

„За нас е от много голямо значение, че запазихме атмосферата в тима. Изключително важно е отношенията между играчи да са добри, а сега това е точно така. Единни сме и това се вижда и по време на мачовете“ коментира Монреал пред официалния сайт на клуба. 

„Виждам, че всички сме заедно и предвид страхотната атмосфера трябва да спечелим трофеи, а за да се случи това е необходимо да имаш силен колектив. В последните няколко сезони играем с един и същи футболисти, а новите са съвсем малко и на практика няма големи промени, което е хубаво. Според мен обстановката в тима никога не е била по-добра“ добави той. 

Арсенал няма мач в средата на тази седмица и ще бъде отпочинал за битката срещу Хъл от 5-ия кръг на ФА Къп в събота. След това обаче предстои първата среща с Барселона, както и гостуването на Манчестър Юнайтед следващата неделя, така че на отбора предстоят сериозни изпитания.