Бившият халф на Арсенал Пол Мърсън обяви, че ако тимът не спечели титлата, Арсен Венгер трябва да бъде освободен. 

Артилеристите имат реален шанс за първи път от доста време да станат шампиони, но в неделя претърпяха разочароваща загуба от пълния с младоци отбор на Манчестър Юнайтед и това ги остави на 5 точки от лидера Лестър. 

Според Мърсън Венгер трябва да понесе отговорност за това, че миналото не привлече полеви футболисти, а взе единствено вратаря Петр Чех. 

„Ако Манчестър Сити не стане шампион, а триумфът е за Тотнъм или Лестър, тогава Арсен Венгер трябва да си ходи. След като казваш на лоялните фенове на Арсенал, че нямаш нужда от футболисти в началото на сезона и не можеш да спечелиш титлата, тогава няма с какво да се оправдаеш“ заяви Мърсън. 

„Ако Сити стигне до върха, тогава той може да каже „те имат всичките пари на света и могат да си купят когото искат“. Ако обаче Лестър или Тотнъм станат шампиони, не виждам как би могъл да запази работата си. Разочарован съм от подхода на Арсенал в двубоя с Юнайтед, защото те подходиха твърде пренебрежително. Юнайтед може и да не прави добър сезон, но си остава голям отбор, който играе пред 75 000 души“ добави той. 

„Мисля, че има хиляда мениджъра, които биха класирали този отбор на Арсенал без проблеми в Топ 4. Те винаги ще бъдат там. Ако изпуснат титлата за сметка на Тотнъм или Лестър обаче, трябва да има промяна“ каза още Мърсън.