Бившият футболист на Арсенал Джон Хартсън смята, че "артилеристите" са обречени в днешното си гостуване на Барселона, след като загубиха първата 1/8-финална битка в Шампионската лига с 0:2.

"Арсенал няма шанс, дори ако може да излезе с 16 играчи на терена, срещу 11 на Барселона. И тогава Арсенал няма да се класира напред", отсече Хартсън пред Goal.com.

Бившият съотборник на Стилиян Петров от времето в Селтик допълни: "Не проявявам неуважение към тях, но има огромна разлика в класите между двата отбора".

"Разбира се, че бих се радвал, ако Арсенал ме опровергае. Обичам клуба и Арсен Венгер. Бях в отбора, когато той пое Арсенал през 1996 година и често си говоря с него."

"Но ако Арсенал елиминира Барса, това ще е шок, една от най-големите изненади в ШЛ. Навярно ще има огромен коефициент за продължаване на Арсенал, но аз не бих си пръснал парите на такъв залог."

"Арсенал щеше да има шанс, ако беше повел и запазил суха мрежа в първия мач. Да, тимът игра добре 60 минути, но това не е достатъчно. А Барса дори не игра на максимум."

"Арсенал не може да си позволи да се хвърли в атака, защото ще се оголи отзад. А Меси, Суарес и Неймар ще използват шансовете си срещу защита, която вече допусна много леки голове. Арсенал трябва да използва всеки шанс и да се надява на чудо", добави Хартсън.