Уест Хям и Анди Каръл накараха Арсенал да забрави за титлата, след като двата тима врътнаха реми 3:3.

Това стана в лондонското дерби от 33-ия кръг на Висшата лига, което се игра на "Болейн Граунд".

Анди Каръл бе над всички, след като изигра може би най-добрия мач в своята кариера и наниза хеттрик за точката, за своя отбор.

Йозил и Санчес дадоха аванс на гостите с попадения в 18-ата и 35-ата минута, но с голове в 44-ата минута и продължението преди почивката Каръл върна отбора си в играта.

В 51-ата минута той заби своя трети гол и имаше шанс за още поне едно-две попадения, но в крайна сметка Кошчелни донесе ремито на гостите в 70-ата минута.

Това е първи случай в който Уест Хям бележи три гола при домакинство на Арсенал от 40 години насам.

Ремито е голям удар и за двата тима, тъй като Арсенал вече може да забрави за титлата, тъй като е на цели 10 точки от Лестър, докато Уест Хям може да се отдалечи от топ 4.

Освен страхотния футбол, който показаха двата отбора, този мач ще се запомни и със спорните моменти от страна на съдиите, които признаха съмнителен гол на Йозил.

Срещата започна с доста високо темпо и още в първите минути домакините имаха страхотна възможност да стигнат до попадение, но реферът бе вдигнал флага за засада.

В 14-ата минута "чуковете" направиха отлична атака, като Лансини успя да вкара топката в мрежата на Оспина, но попадението бе отменено заради доста спорна засада.

Това подейства положително на "артилеристите", които изобщо не бяха убедителни в първите минути, и в крайна сметка поведоха в резултата.

В 18-ата минута Йозил даде аванс на тима си. Иуоби успя да го намери с прекрасно подаване и германецът с турски корени отправи много хубав удар по диагонала от земя, като в крайна сметка стражът на "Чуковете" се пропука.

Интересно е да се отбележи, че германецът бе в положение на засада, както се видя и при повторенията, но тя не бе маркирана и попадението бе зачетено.

През следващите минути домакините опитаха всячески да стигнат до изравнителен гол, но вместо това получиха втори много тежък удар.

В 35-ата минута Санчес удвои преднината на лондончани, след като бе намерен по прекрасен начин зад защитата и от няколко метра прати топката в далечния ъгъл. Асистенцията отново бе дело на младия Иуоби, който асистира и за първото попадение.

Три минути след това Оспина показа фантастичен рефлекс и спаси вратата си, след като Каръл отправи мощен удар от границата на наказателното поле.

Минута преди почивката домакините намалиха чрез Каръл, който по прекрасен начин около точката на дузпата засече с глава центриране на Кресуел.

В продължението на първото полувреме Уест Хям изравни отново чрез Каръл, който по прекрасен начин с воле прати топката в мрежата.

Първоначалният му удар бе разочароващ, но топката отново се върна при него и той не сгреши при втория си опит.

Три минути след подновяването на играта домакините изреваха за дузпа, след като Ланцини падна в наказателното поле след леко съприкосновение с Бейерин. Дузпа обаче не бе отсъдена.

В 50-ата минута реферът отмени гол на Пайе, след като в същата ситуация Каръл извърши нарушение срещу Кошчелни преди неговият съотборник да вкара топката в мрежата.

Минута след това Каръл оформи своя хеттрик, след като засече прекрасно центриране на Антонио на далечната греда и с глава матира Оспина.

Малко след третото си попадение асът на домакините бе на косъм от четвърти гол, но не успя да нацели вратата след центрирането на Пайе и в крайна сметка с десния крак я прати в аут.

През следващите минути домакините почти изцяло доминираха, а гостуващият тим така и не успяваше да намери себе си.

В 68-ата минута гостите бяха на косъм от изравняване на резултата, след като Кресуел изчисти топката от голлинията след страховит удар на Монреал от границата на наказателното поле.

Точно две минути след това Арсенал изравни резултата. Кошчелни вкара топката малко с премерен удар малко преди границата на малкото наказателно поле и така възроди надеждите на тима си за краен успех.

Темпото на игра през следващите минути бе доста високо и двата тима безспирно създаваха опасни атаки пред двете врати.

В 80-ата минута Пайе имаше прекрасен шанс да отправи удар от границата на наказателното поле, но в крайна сметка предпочете да търси Каръл в наказателното поле и това се оказа грешно решение.

До края нямаше повече попадения.

УЕСТ ХЯМ - АРСЕНАЛ 3:3 0:1 Йозил 18 0:2 Санчес 35 1:2 Каръл 44 2:2 Каръл 45+2 2:3 Каръл 51 3:3 Кошчелни 70

УЕСТ ХЯМ: Адриан, Огбона, Рейд, Томкинс (46 - Еменике), Кресуел, Пайе, Нобъл, Куяте, Антонио, Ланцини, Каръл

АРСЕНАЛ: Оспина, Монреал, Кошчелни, Габриел, Бейерин, Йозил, Коклен, Елнени (68 - Жиру), Санчес, Уелбек, Иуоби

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/SwTJAJRjjZM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>