Изпълнителният директор на Арсенал Айвън Газидис намекна сериозно, че Арсен Венгер може да остане още дълго време начело на отбора. 

Феновете са разделени по отношение на французина, който през миналия сезон пропусна отличен шанс да изведе тима до титлата. Наставникът, който е начело на Артилеристите от 1996-а, ще навлизе в последната година от договора си и засега не е ясно дали ще остане и след 2017-а. 

„Арсен е в средата на 60-те и е нормално да се мисли за края на кариерата му. Истината е обаче, че никой не знае кога ще дойде той. Той е във фантастична форма и се вълнува от това, което се случва. Очевидно ще бъде при нас и през следващия сезон и ние планираме много неща в дългосрочен план“ заяви Газидис пред „Телеграф“. 

„Истината е, че няма да бъдем в неведение до последния момент. Ако той реши да преподпише ние ще знаем предварително, но и ако прецени да напусне, тогава също ще ни даде време, за да се подготвим за прехода. Отношенията ни с него са много дълбоки и всичко ще бъде обсъдено при закрити врата“ добави той. 

„Той винаги е поставял на първо място това, че клубът да бъде в добро състояние и ще иска да остави силен и здрав тим. Смята, че това е от основно значение за наследството му. Аз обаче съм сигурен, че Арсен не би останал, ако смяташе, че клубът не върви в правилната посока и не мислеше, че е способен да достави това, което искат феновете“ каза още Газидис. 

„Миналия сезон бе разочароващ, защото не изпълнихме целите си. В момента преценяваме кое се обърка и защо не се получи така, както искаме. Второто място не е катастрофа, но не е това, което искахме. Хубаво е, че сме в позиция, в която не трябва да продаваме водещите си играчи, а имаме възможност да привлечем такива, които ще бъдат определени от мениджъра“.