Полузащитникът на Нюкасъл Муса Сисоко иска да напусне клуба и се надява, че ще премине в „прекрасния Арсенал”, както сам определя лондончани. 

Французинът вече е споделил пред мениджъра Рафа Бенитес, че не иска да играе в Чемпиъншип след изпадането на Свраките и силно иска информациите, че е следен от Артилеристите, да се окажат верни. 

„Ласкаещо е, че такъв голям треньор като Рафа Бенитес, иска да ме задържи. Той обаче знае, че съм стигнал ниво, което е по-високо от Чемпиъншип. Имам нужда да продължа да се развивам, да бъда част от голям европейски клуб и да играя за националния отбор” сподели той от базата на Франция преди еврофиналите. 

„Ще има разговори и се надявам, че те ще се развият по най-добрия начин. Искам да напусна, но да продължа кариерата си в Англия в отбор, който е част от Шампионската лига. Приятно е, когато те свързват с Арсенал, защото това е един от най-добрите отбори в Европа. Това означава, че си качествен играч”. 

„Всеки знае, а и аз често съм казвал, че Арсенал е клубът на сърцето ми, защото в него играха френски футболисти като Тиери Анри, Робер Пирес, Силвен Вилторд и Патрик Виейра, който бе моят идол. Прекрасният Арсенал! Но ще видим. Не мога да кажа дали ще играя за тях. В момента мисля за националния отбор и Еврото” каза още Сисоко. 

Той е част от Нюкасъл от януари 2013-а, като до момента има 132 мача и 12 гола за Свраките, а през миналия сезон, въпреки изпадането, бе един от най-добрите за отбора си.