ПСЖ и Арсенал си врътнаха 1:1 в Париж в първа среща от група "А" на Шампионската лига, където са още отборите на Лудогорец и Базел. 

Парижани дръпнаха в резултата още в първата минута, когато Единсон Кавани вкара, но лондончани се добраха до равенството след попадение на Алексис Санчес в 78-ата минута.

Като цяло домакините тотално доминираха, но направиха дузина уникални пропуски и логично бяха наказани в края на мача. Гостите от своя страна разочароваха, но извадиха късмет и в крайна сметка се поздравиха с равенството.

Така и двата мача в групата завършиха с един и същи резултат 1:1, което прави шансовете на Лудогорец за продължаване напред още по-големи. 


Домакините от ПСЖ започнаха лудо мача и успяха да вкарат още в първата минута. Тогава Серж Орие центрира отлично към Единсон Кавани и уругваецът се разписа с глава за 1:0.

Парижани продължиха да доминират и малко по-късно стигнаха до ново положение, но този път удар на Адриен Рабио бе блокиран от защитник на Арсенал.

В 11-ата минута Маркиньос се освободи на дъгата на наказателното поле на гостите и стреля остро, но не се стигна до попадение. Това бяха страхотни първоначални минути за домакините, които изцяло контролираха и доминираха.

Постепенно артилеристите живнаха и успяха да изнесат играта в по-предни позиции. В 15-ата минута Месут Йозил стреля от дистанция, но в аут. Осем минути по-късно Арсенал сътвори многоходова атака, която завърши с неточен удар с глава на Шкодран Мустафи.

Към края на полувремето домакините от ПСЖ отново вдигнаха оборотите и натиснаха здраво гостите. В 34-ата минута Единсон Кавани стреля до гредата, като до края на полувремето не се случи нищо запомнящо се. 

Второта част започна с нов шанс за домакините, но Анхел ди Мария шутира в аут. Последваха спокойни минути, в които действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било сериозни голови положения пред една от двете врати.

След час игра Блез Матюиди се освободи от защитата на гостите и стреля остро от дъгата на наказателното поле, но топката профуча покрай вратата на Арсенал.

Осем минути по-късно Серж Орие навърза защитата на лондончани, нахлу в наказателното поле, но там се засуети и изпусна отлична възможност за гол. Секунди по-късно с пропуск се отчете и Единсон Кавани.

Парижани продължиха да доминират, но и да пропускат, като в 71-ата минута това стори и Анхел ди Мария. Постепенно артилеристите взеха инициативата и натиснаха, но домакините много спокойно се защитаваха, затваряха празните пространства и не даваха почти никакви шансове за изравнителен гол.

Така се стигна до 78-ата минута, когато Арсенал вкара с първото си сериозно положение в мача и наказа многобройните пропуски на ПСЖ. Тогава Йозил намери хитро Ивоби, който стреля от упор, при което Ареола спаси, но право в краката на Алексис Санчес и той с мощна тупалка опъна мрежата за 1:1.

Последва пореден уникален пропуск на ПСЖ, като и този път Кавани не успя да вкара, след като се озова сам срещу Оспина. В следващите минути темпото на игра падна, като двата отбора основно разиграваха в средата на терена, без сериозни голови положения.

В края на мача двата отбора останаха в намален състав, след като червени картони видяха Верати за ПСЖ и Жиру за Арсенал. Така се стигна до равенство и двата отбора си поделиха по точка. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/MTiV0Z3vuM4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ldvVPTV_oqw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН - АРСЕНАЛ 1:1

Голмайстори: 

1:0 Кавани (1)
1:1 Санчес (78)

ПСЖ: Ареола, Максуел, Тиаго Силва, Маркиньос, Орие, Верати, Криховяк, Рабио, Ди Мария, Матюиди, Кавани

АРСЕНАЛ: Оспина, Монреал, Косиелни, Мустафи, Белерин, Касорла, Коклен, Окслейд-Чембърлейн, Йозил, Ивоби, Санчес