Манчестър Юнайтед изпусна нелепо победата над Арсенал в среща от 12-ия кръг на Висшата лига, която се игра на "Олд Трафорд". Двата тима врътнаха реми 1:1, но домакините могат да съжаляват изключително много. 

По този начин Моуриньо няма загуба от Арсен Венгер в 12 поредни мача на ниво Висша лига с отборите, които е водил.

Домакините, водени от португалеца, изглеждаха по-свежи по време на сблъсъка и съвсем логично и заслужено стигнаха до гол преднина чрез Мата в 68-ата минута. Жиру обаче изравни за гостите в 89-ата при първия точен удар за гостуващия тим.

Не може да не се отбележи, че домакините бяха по-свежият отбор в този мач, докато съставът на гостите изглеждаше сякаш изморен. Въпреки това обаче те взеха точка. 

След това реми Юнайтед има 19 точки и е 6-и в класирането, докато Арсенал е 3-и с 25 точки.


Срещата започна с доста високо темпо и още в 3-ата минута Погба можеше да се разпише, но ударът му с глава от малкото наказателно поле не бе особено прецизен.

Две минути след това Мата отправи хубав удар от фаул, който обаче мина само на половин метър покрай страничната греда.

Малко след това гостите отговориха също с доста добра възможност и след отклонен изстрел на Монреал топката бе отклонена от Уолкът и в крайна сметка попадна на главата на Санчес, който я засече на далечната греда.

Той обаче не успя да бъде максимално точен, макар че положението бе изключително чисто.

През следващите минути на терена преобладаваше битката и в крайна сметка головите положения в определен период от време липсваха.

В 33-ата минута реферът можеше да покаже втори жълт картон и респективно червен на Дармиан след грубо влизане в краката на Дженкинсън, но го пожали.

Малко след това пък имаше и още една доста спорна ситуация при която Валенсия падна в наказателното поле, след като Монреал като, че ли го препъна, но и този път нямаше съдийски сигнал.

До почивката Юнайтед сериозно вдигна оборотите и Чех бе принуден да спасява удари на Мата и Марсиал. 

В крайна сметка двата тима излязоха в почивка без да си отбележат попадения.

След почивката играта се понакъса и имаше повече нарушения, отколкото футбол, през първите минути на второто полувреме.

В 52-ата минута Рашфорд имаше добър шанс да отправи удар, но Мустафи се намеси решително и го блокира.

Определно обаче в следващите минути ясно си личеше, че домакините са доста по-свежи от своя противник. 

Все пак по-добрата игра на домакините даде резултат и в 68-ата минута Мата реализира за Юнайтед. Ерера го намери с прекрасен пас на точката на дузпата и испанският халф с прецизен удар по земя прати топката в долния ляв ъгъл на противниковата врата. 

В 80-ата минута Рохо бе на косъм да удвои аванса на домакините и да довърши лондончани, но ударът му с глава бе доста нескопосан и той дори не намери очертанията на вратата. 

В 89-ата минута Окслейд-Чембърлейн центрира прекрасно в наказателното поле и Жиру с глава прониза шокираните домакини, а до края нямаше повече голове. Този гол стана факт и при първия точен удар в мача за гостите. 

Манчестър Юнайтед – Арсенал 1:1
1:0 Мата 68
1:1 Жиру 89

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Джоунс, Рохо, Дармиан (64 - Блинд), Карик, Погба, Мата, Ерера, Марсиал (63 - Руни), Рашфорд

Арсенал: Чех, Дженкинсън, Мустафи, Косиелни, Монреал, Коклен, Елнени (73 - Жиру), Уолкот, Йозил, Рамзи, Санчес

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Fy0GAYxI1DI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>