Арсен Венгер със сигурност не е изненадал никой, като заяви, че няма да търси заместник на Санти Касорла през зимния трансферен прозорец. 

Испанецът ще бъде извън игра до март, след като се оказа, че трябва да претърпи операция заради травмата в глезена, която получи срещу Лудогорец на 19 октомври и която го извади от терените оттогава. 

В типичен стил босът на Артилеристите заяви, че не е притеснен и е доволен от опциите си за средата на терена, въпреки че Джак Уилшър бе преотстъпен в Борнемут през лятото. 

„В халфовата линия имаме достатъчно играчи, които освен това са качествени. Освен това през януари много трудно можеш да намериш подходящия човек за заместник на Касорла“ коментира той. 

„Разочаровани сме и това е лоша новина, защото при операция никога не знаеш кога един играч ще се върне. Искахме да избегнем хирургическа намеса, но се оказа, че това няма как да стане и той ще отсъства поне два месеца, а вероятно и три. Санти силно иска да играе, но получи възпаление, с което не можем да се справим“ добави Венгер. 

Поредната контузия на Артилерист е Матьо Дебюши, който напусна още след първите минути срещу Борнемут при първото си участие за сезона. Сериозно разтежение в бедрото ще го извади за 6 седмици. Оливие Жиру почти сигурно ще пропусне и утрешния мач срещу Уест Хям, но ще е готов за Базел.