Арсенал успя да постигне много важна победа с 2:0 над Кристъл Палас в среща от 19-ия кръг на Висшата лига, която се игра на стадион "Емиратс" в Лондон.

Така на практика новият мениджър на гостите Сам Алърдайс още не може да запише дебютен успех начело на тима, след като в миналия кръг отборът му врътна реми. 

Мачът бе белязан от може би бъдещия гол на сезона на Оливие Жиру, който вкара умопомрачително попадение в 17-ата минута, което може би със сигурност ще бъде избрано за най-красиво, за цялата кампания.

Иуоби пък оформи крайния резултат след гол в 56-ата минута.

След спечелените три точки "артилеристите" си върнаха третото място в класирането, което отборът в момента заема с актив от 40 спечелени точки. 


Срещата започна много силно за домакините и те имаха шанс за откриване на резултата още в 10-ата минута, след като ударът на Санчес от 25 метра премина близо покрай гредата.

Малко след това Хенеси бе принуден да спасява удар на Иуоби от няколко метра. 

В 17-ата минута все пак домакините стигнаха до попадение, което бе изумително. Жиру вкара може би бъдещия гол на сезона, след като по фамозен начин с летящ плонж заби топката с пета в горната греда, а след това кълбото влезе и в очертанията на вратата. 

Десетина минути след това Елнени бе близо да удвои, но бомбеният му удар от 25 метра премина малко покрай гредата. 

В 33-ата минута пред Монреал се откри чудесна възможност, след като Жиру го намери непокрит в наказателното поле, но за съжаление на испанеца той бе в положение на засада.

До полувремето нямаше повече голове и резултатът се запази. 

Началото на второто полувреме започна с отличен шанс за Палас, след като Бентеке с глава прати топката на сантиметри покрай гредата. 

В 50-ата минута Санчес почти удвои, след като от добра позиция отправи тежък удар, но Дан бе там, за да се намеси и да избие топката с тялото си.

Точно шест минути след това Иуоби удвои аванса на домакините. След нескопосано избиване на топката от страна на играч на гостите младокът я намери с глава от близка дистанция и я вкара във вратата. 

Малко след това Чех направи брилянтно спасяване след мощен удар на Кабай, а в следващите минути Арсенал създаде положения чрез Жиру и Джака, но и двамата пропуснаха да ги вкарат.

В крайна сметка не се стигна до повече голове до самия край. 

Арсенал - Кристъл Палас 2:0
1:0 Жиру 17
2:0 Иуоби 56

Арсенал: Чех, Монреал, Кошчелни, Габриел, Бейерин, Джака, Елнени (72 - Коклен), Санчес, Жиру, Перес (72 - Рамзи), Иуоби (77 - Окслейд-Чембърлейн)

Кристъл Палас: Хенеси, Томкинс, Дан, Кели, Уорд, Кабай (65 - Мъч), Фламини, Пънчън, Таунсенд (71 - Лий), Заха, Бентеке