Арсенал -  Съндърланд, отложен мач от Висшата лига, стадион „Емиратс“, 21,45 часа

Групата на Арсенал: Чех, Оспина, Мартинес, Бейерин, Холдинг, Габриел, Мустафи, Кошчелни, Мертезакер, Монреал, Гибс, Мейтланд-Найлс, Коклен, Джака, Рамзи, Йозил, Уолкот, Айоби, Санчес, Перес, Уелбек, Жиру

Под въпрос: Санчес
Контузени: Касорла, Чембърлейн, Кошчелни

Групата на Съндърланд: Пикфорд, Маноне, Джоунс, Манкийо, Овиедо, Лав, О’Шей, Коне, Джилободжи, Лескот, Катърмол, Ндонг, Гууч, Гибсън, Борини, Родуел, Янузай, Пиенаар, Хазри, Дефо, Денайър, Аничебе

Под въпрос: Денайър, Аничебе

Прогноза

Арсенал едва ли ще бъде в много добро настроение посрещайки вече изпадналия Съндърланд в отложен мач от Висшата лига. 

Артилеристите се надяват отново драматично да се класират в четворката, но този път шансовете това да се случи вече изглеждат доста минимални и по-скоро само теоритични. 

Едната възможност е Ливърпул да не победи Мидълзбро у дома в последния кръг, а другата Манчестър Сити да загуби една от двете си срещи, които има да играе и то при положение, че лондончани спечелят своите два мача доста убедително. 

Липсата на постоянство бе определена като най-сериозният проблем през кампанията от Арсен Венгер, който все пак ще иска да види позитивен край на сезона, а това означава победи над Съндърланд и Евертън. 

Бъдещето на французина също остава неясно, така че около „Емиратс“ мислите са насочени повече към бъдещето, отколкото към настоящето. Черните котки обаче не би трябвало да бъдат кой знае какво препятствие, въпреки че участието на голмайстора Алексис Санчес не е сигурно. Оливие Жиру и Дани Уелбек са доста добри опции за атаката. 

Арсенал няма загуба у дома от Съндърланд в историята на Висшата лига – вече 15 мача, а само с едно поражение и 16 победи в 26 мача срещу съперника си от североизтока и е напълно ясно защо е огромен фаворит. Трите поредни успеха в Северен Лондон без допуснат гол също показват позитивна серия. 

Гостите ще опитат да играят да честта си, но е ясно, че мислите им са насочени към лятото и това какво да направят, за да се върнат бързо в елита. Всичко друго освен победа за Артилеристите ще бъде огромна сензация. 

Резултат: Арсенал – Съндърланд    3:0