Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се е срещнал със звездата на Монако Килиан Мбапе на 14-и юни в Париж, гръмна френското списание France Football.  

Десетина дни по-рано Венгер бе уловен от папараци в Ница, заедно с изпълнителния директор на лондончани Иван Газидис. Тогава се предполагаше, че визитата им е именно заради младия френски национал.

Според изданието Венгер се опитал да убеди Мбапе, че Арсенал е най-подходящото място за неговото развитие, където ще може не само да играе редовно, но и да участва в най-силния шампионат според специалиста - Висшата лига.

18-годишният Мбапе е изслушал тричасовата тирада на Арсен, след което му е заявил, че ще помисли сериозно върху възможността да облече екипа на лондончани.

Друг коз на Венгер в опитите му да омая острието е бил Тиери Анри. Мениджърът на "артилеристите" сравнил Килиан с бившия си възпитаник, който се превърна в легенда на Арсенал.

Както е известно, силен интерес към Мбапе проявяват Реал Мадрид и Пари Сен Жермен, за които се смята, че се намират във водеща позиция при евентуални преговори с Мбапе.