Арсенал е съсипван от критики след тежката загуба с 0:4 от Ливърпул в дербито от 3-ия кръг на английската Висша лига, играно на "Анфийлд".

Легендарният нападател Алън Шиърър обвини мениджъра на "топчиите" Арсен Венгер за безличното представяне. "Това беше ужасно представяне. Венгер намери 11 случайни играчи, които пусна на терена, за да види как ще се справят. Арсенал не се научава на нищо, миналия сезон имаше подобно поражение на "Анфийлд", заяви Шиърър.

Към критиките се присъедини и Джейми Каръгър. "Това е същият филм. Страхуват се да поискат оставката на мениджъра, който е легенда, но Арсенал се нуждае от промяна. Миналата година ги нарекох страхливци и получихме много ядосани отговори, които няма как да цитирам. Ще го кажа още веднъж: "Страхливци!". Сега е още по-зле. Обичам Арсен Венгер, но клубът не може да стои безпричастен. Ако в Челси няма резултати, следва треньорска смяна", каза бившият защитник.

Тон даде и легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил. "Бих сложил всички играчи на Арсенал в трансферната листа. Но кой ще ги купи? Този отбор определено си заслужаваше да бъде разгромен", каза Невил.