Арсенал – Суонси, мач от 10-ия кръг на Висшата лига, „Емиратс Стейдиъм”, 17,00 часа, съдия Лий Мейсън
 
Групата на Арсенал: Чех, Мейси; Мертезакер, Кошчелни, Монреал, Чеймбърс, Мустафи, Колашинац, Холдинг, Бейерин, Елнени, Уилшър, Рамзи, Коклен, Джака, Йозил, Айоби, Уолкот, Лаказет, Жиру, Чуба Акпом, Нкетиа
 
Контузени: Касорла, Уелбек, Оспина 
 
Групата на Суонси: Фабиански, Нордвайт, Ван дер Хорн, Ноутън, Фернандес, Моусън, Ранхел, Ки, Фер, Каръл, Клукъс, Меса, Фултън, Бритън, Дайър, Раутлидж, Нарсинг, Аю, Ейбрахам
 
Контузени: Олсон, Бони, Ренато, Бартли
 
Прогноза
 
Въпреки проблемите срещу Норич за купата на Лигата, Арсенал влиза в мача със Суонси като абсолютен фаворит и трите точки изглеждат задължителни за лондончани. 
 
Хората на Арсен Венгер спечелиха всичките си 4 домакинства до момента и макар и Лебедите да са близо до дъното, те разчитат на солидна защита при гостуванията си, която е допуснала едва 1 гол извън „Либърти”, което е впечатляващо постижение. 
 
Освен това в исторически план уелсците могат да се похвалят с повече победи, отколкото загуби на „Емиратс” (4 срещу 3) в 8 срещи на терена на Артилеристите, които обаче вкараха 5 гола срещу Евертън и ще бъдат вдъхновени в търсенето на нов триумф. 
 
Това ще бъде двубой №800 във Висшата лига за Арсен Венгер, който ще се приближи на 10 от рекорда на сър Алекс Фъргюсън. Французинът обяви през седмицата, че позицията му ще бъде преразгледана през лятото, затова очаква силно представяне. 
 
Големите проблеми на Суонси остават в атака, където тимът трудно бележи и разчита най-вече на Тами Ейбрахам, автор на 4 от 6-те гола на тима дотук и очакванията са и сега отбраната на домакините да не бъде поставена под кой знае какъв натиск. 
 
Много често в такива мачове от голямо значение е първият гол, към който домакините ще се стремят още от началото. Александър Лаказет е солиден с 5 попадения на сметката си и ако и Алексис Санчес, който има само един, се разиграе, тогава шансовете на гостите ще бъдат нищожни. 
 
За съжаление на феновете на Арсенал техните любимци са ги разочаровали не веднъж и два пъти, така че може би трябва да имат едно на ум и сега, но все пак всичко друго освен победа за лондончани ще бъде прието като огромна изненада. 
 
Прогноза: Арсенал – Суонси 2:0