Арсенал спечели за 5-и път поред у дома през сезона, след като обърна Суонси с 2:1 на своя „Емиратс“. В герой се превърна Сеад Колашинац, отчел се с гол и асистенция. 

Лондончани разочароваха до почивката, когато изостанаха, но след това бързо промениха нещата след силна игра и спечелиха важни 3 точки, с което подобриха актива си 19. 

Лебедите остават близо до дъното с 8, като не успяха този път да вземат нещо от Северен Лондон, където често го правят. Те имаха своите моменти, но отново се видя, че пред гола имат  проблеми.

Арсен Венгер очаквано направи 11 промени от мача за Купата на Лигата, като замени целия тим и върна единайсеторката от триумфа срещу Евертън. За гостите стартираха Ки, Клукъс и Ван дер Хорн на мястото на Ренато Санчес, Бритън и Нарсинг. 

Стратегията на Суонси бе ясна, тъй като Пол Клемънт излезе с трима в защита в стремеж да се противопостави на офанзивната мощ на домакините и началото бе добро за гостите, тъй като Арсенал не успяваше да стигне до опасни ситуации. В 7-ата минута Моусън блокира опит на Колашинац, а малко след това Кошчелни засече с глава подаване на Санчес, но прати топката право във Фабиански. 

Естествено Артилеристите имаха инициативата и притежанието на топката, като осуетяваха рано всякакви опити на Лебедите да атакуват. В 19-ата минута Санчес стреля твърде оптимистично от дистанция, след което дойде и шока за феновете на по трибуните. 

Кошчелни не успя да овладее добре и Тами Ейбрахам се възползва, като даде страхотен пас към Клукъс, който наказа колебаещия се Чех с удар между краката и така Суонси поведе на „Емиратс“, след като имаше едва 23% от владението. 

Арсенал реагира, но в следващите минути не успяваше да стигне до добри ситуации, като в завършващата фаза домакините не бяха прецизни. В 32-ата минута нещата можеха да станат и по-лоши, но Аю не успя да намери Ейбрахам, който бе на чиста позиция. 

На трибуните бе националният селекционер Гарет Саутгейт, който обаче гледаше към играчи на Суонси, тъй като за домакините нямаше нито един англичанин. Притеснението определено бе обхванало Арсенал и Ебрахам и Клукъс не успяха да използват добри контри. В 42-ата минута все пак Санчес потърси далечния ъгъл от любимата си позиция, но Фабиански спаси и паузата дойде при аванс за гостите. 

Веднага след паузата Джака не успя да намери Рамзи и една обещаваща възможност бе пропусната. Арсенал обаче натисна и в 51-ата минута изравни. Лаказет се пребори в наказателното поле и чукна с пета към Йозил, чийто удар бе блокиран, но топката се оказа в Колашинац, който не се поколеба и я прати в мрежата. 

Суонси почти веднага си върна предимството, но Ейбрахам бе в тънка засада преди да вкара. Последва пропуск на Кошчелни, който стреля покрай вратата след пас на Санчес, но обратът скоро стана факт. Този път Колашинац намери Рамзи в наказателното поле и той от движение прати топката във вратата. 

В 63-ата минута Лаказет не успя да засече подаване на Бейерин, който пък в 67-ата минута отклони в гредата подаване на съотборник. 

До края домакините запазиха контрола си и макар и да не успяха да стигнат до нов гол, не допуснаха и опасности пред своята врата, за да спечелят. 

 
Арсенал – Суонси 2:1
 
0:1 Клукъс 22
1:1 Колашинац 51
2:1 Рамзи 58
 
Арсенал: Чех, Бейерин, Кошчелни, Мертезакер, Монреал, Колашинац, Джака, Рамзи, Йозил, Санчес, Лаказет
Суонси: Фабиански, Ноутън, Моусън, Ван дер Хорн, Фернандес, Клукъс, Ки, Фер, Каръл, Аю, Ейбрахам