Цървена Звезда спря победната серия на Арсенал в Лига Европа на 3, след като стигна до 0:0 на терена на Артилирестите в Северен Лондон. 
 
Сръбският тим напълно заслужаваше точката, като имаше и няколко отлични положения дори да спечели, но ги пропусна и в крайна сметка се задоволи с равенство. 
 
Хората на Арсен Венгер не впечатлиха особено, след като французинът пусна резервите. Все пак с 10 точки те са твърдо на първо място в групата и на практика са сигурни за елиминациите. Звезда има 5 и е на втора позиция, като също гледа към следващата фаза. 
 
Домакините владееха очаквано повече топката, но контрите на гостите бяха доста опасни. Първата ситуация бе за лондончани, но Уолкот не успя да стреля добре. Последва удар на Жиру право в Борян след центриране на Мейтланд-Найлс. 
 
Последваха минути без Артилеристите да могат да превърнат предимството си в положения. В 33-та минута дойде и отличен шанс за гостите, когато Боаке се размина при едно центриране. 
 
Веднага след това Жиру бе изведен добре  в дясно на наказателното поле, но Борян успя да го затвори и да спаси удара му с тяло. Мачът стана двуостър, защото в 36-ата минута Мейси отклони прехвърлящ удар на Савич в напречната греда и така предотврати попадение. 
 
В самия край на първата част Звезда пропиля нов отличен шанс, когато Боаке бе изведен сам срещу вратаря, но от чиста позиция прати топката встрани от целта, след като определено трябваше да вкара. 
 
След почивката Жиру стреля над вратата, но Канга отговори с удар, който Мейси спаси. В 60-ата минута домакините поискаха дузпа за падане на Уилшър, но реферът не отсъди такава, а след това също замълча, когато топката срещна ръката на Савич. 
 
В 64-ата минута лондончани бяха много близо до попадение, но ударът на Уилшър бе избит от голлинията от Льо Талек. Венгер пусна в игра и жокерът Еди Нкетия, но голът така и не идваше. 
 
В последните минути стана интересно. Първо Уолкот стреля неточно, а в 80-ата Боаке пак бе изведен на чиста позиция, но стреля много неточно. В оставащото време натискът на домакините бе по-скоро хаотичен и очаквано да попадение не се стигна, така че мачът приключи без голове. 
 
Арсенал – Цървена звезда 0:0
 
Арсенал: Мейси, Дебюши, Елнени, Холдинг, Нелсън, Уилок (68 Нкетия), Коклен, Мейтланд-Найлс, Уилшър, Уолкот, Жиру
Цървена Звезда: Борян, Стойкович, Савич, Льо Талек, Гобелич, Доналд, Кръстичич, Сърнич (86 Рачич), Канга (70 Милич), Радонич (89 Пешич), Боаке