Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер очаквано не остана доволен от съдията Майкъл Оливър след загубата от Манчестър Сити с 1:3 днес. 

Арбитърът отсъди спорна дузпа за Гражданите, от която Агуеро направи 2:0, а след това помощникът му пропусна засада на Давид Силва, който асистира за третото попадение на победителите. Според французина като цяло нивото на съдиите пада. 

„Мисля, че като цяло съдията повлия на резултата с леката отсъдена дузпа и със засадата при третия гол. Ние обаче сме свикнали на подобни отсъждания, когато идваме тук. Като цяло смятам, че реферите не работят достатъчно и нивото им пада от сезон на сезон. Като цяло случилото се е неприемливо” заяви Венгер. 

„Във физическо отношение бяхме отлични, но решението, които получихме, не бяха. При 2:1 се върнахме в двубоя, след което получихме гол от засада и това реши всичко. Миналия сезон тук получихме също два гола от засади, но все пак трябва да кажем, че те са топотбор, който прави нещата много трудни за всеки” добави той. 

„Мисля, че се получи интензивен двубой между два качествени тима. Разбира се Сити са във възход, но ние играхме добре и създадохме доста опасни положения и не спряхме да се борим. До почивката бяхме прибрани твърде близо до вратата си, но след това се подобрихме” каза още босът на Арсенал.