Челси и Арсенал врътнаха скучно 0:0 за Купата на Лигата и така всичко ще се реши във втория мач.

Двата тима се срещнаха в мач от 1/2-финалите на турнира, но така и не успяха да си вкарат голове. 

Без никакво съмнение момчетата на Антонио Конте трябва да съжаляват много за изпуснатата победа, тъй като почти през цялото време бяха по-добрият отбор на терена.

И двамата наставници решиха да заложат на силни титулярни състави, но за жалост това не доведе до попадения. 

Този мач определено бе белязан и от исторически момент - за първи път бе използвана в английския футбол системата в помощ на съдиите VAR. 


Срещата започна активно и през първите минути домакините действаха доста по-опасно от своя противник, но въпреки това инфарктните голови опасности в началото липсваха.

В 21-ата минута Лаказет отправи доста силен удар, но и толкова неточен. 

Все пак "сините" имаха подобаващ отговор броени минути след това, но ударът на Моузес бе спасен от Оспина.

През следващите минути домакините се поактивизираха отново и Моузес имаше нов шан сда създаде нещо опасно, но този път ударът му срещна гредата. 

В 30-ата минута се стигна и до исторически момент за английския футбол - системата VAR бе пусната в действие. 

Поводът за това бе грубо нарушение на Чембърс срещу Аспиликуета, като в крайна сметка Аткинсън просто проведе разговор с двамата играчи.

В 38-ата минута Куртоа се намеси отлично след удар на Иуоби от границата на наказателното поле. До почивката нямаше голове.

Второто полувреме започна с разбъркване пред наказателното поле на Арсенал, но в крайна сметка се стигна до рикошет в играч със "син" екип. 

Кристенсен имаше страхотен шанс да вкара с глава от близка дистанция в 48-ата минута, но ударът му мина над вратата.
Броени минути след това отново се стигна до разбъркване в наказателното поле, но топката се удари в Мората и отиде в аут. 

Доминацията на домакините продължи и в 57-ата минута се наложи Оспина да спасява удар на Мората от няколко метра. 

Три минути след това Мората с удар от малък ъгъл се опита да прониже противниковата врата, но топката срещна външната част на мрежата. 

Тоталната доминация на Челси не спря и в 66-ата минута тимът изтърва два шанса. Първо, удар на Моузес бе спрян пред голлинията от Мустафи с крак, а след това Кристенсен не успя с глава да вкара. 

През следващите минути не се случи нищо кой знае какво пред двете врати. В 75-ата минута Вилян отправи страхотен удар от дистанцция, но Оспина бе на мястото си.

Малко преди самия край домакините стигнаха до греда чрез Фабрегас, а голове нямаше 

ЧЕЛСИ -АРСЕНАЛ 0:0

ЧЕЛСИ: Куртоа, Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Моузес, Канте, Фабрегас, Дринкуотър (69 - Дринкуотър), Алонсо, Азар (64 - Байакоко), Мората (88 - Батшуай)

АРСЕНАЛ: Оспина, Бейерин, Чембърс, Мустафи, Холдинг, Мейтланд-Найлс, Уилшър, Джака, Иуоби, Уелбек, Лаказет (66 - Санчес)