Арсенал продължи да дълбае дъното този сезон, след като падна с 1:2 при гостуването си на Борнемут в среща от Висшата лига на Англия. Както е известно, преди дни лондончани изхвърчаха и от ФА Къп.

Гостите дръпнаха в резултата след гол на Белерин (52), но домакините направиха пълен обрат и стигнаха до трите точки, като точни за тях бяха Уилсън (70) и Айб (74).

Така с тази победа Борнемут пое глътка въздух в битката за оцеляването си и вече е на 13-о място в класирането. Арсенал пък сериозно се отдалечи от Топ 4, като изостава на пет точки от Тотнъм и Ливърпул и на осем от третия Челси.

Трябва да се отбележи, че двете големи звезди на лондончани Алексис Санчес и Месут Йозил пропуснаха мача. Алексис бе оставен извън групатаза срещата и дори Венгер обяви, че не знае какво ще е неговото бъдеще, докато Йозил е контузен, но и той се готви да бяга от клуба.

След тази загуба Арсенал продължава с трагичните си изяви през сезона и сериозно се отдалечи от призовите места в класирането.

Каквото и да се каже за безобразната играта на гостите в този мач ще бъде малко. Борнемут от своя страна изигра страхотен мач, направи уникален обрат и заслужено си взе победата и трите точки.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/c38A5zXz2ow" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>


Всичките голове в срещата на "Виталити Стейдиъм" паднаха след почивката, като през първата част гредата спаси домакините от попадение след удар на Ейнсли Мейтланд-Найлс.

В 52-ата минута Арсенал взе преднина с гол на Ектор Бейерин, който напредна в половината на "черешките", след като беше изведен от Алекс Айоби.

В 70-ата минута Калъм Уилсън изравни с удар отблизо след центриране на Райън Фрейзър и грешка на вратаря Петер Чех. Борнемут достигна до пълния обрат в мача след попадение на Джордън Айб, който шутира във вратата зад Чех след подаване на Уилсън.

До края гостите нямаха шансове да вкарат втори гол във вратата, пазена от Асмир Бегович. След това поражение Арсенал остава на шестото място във Висшата лига с актив от 39 точки.

Борнемут постигна шестия си успех през сезона и вече е на 13-а позиция с 24 точки. По-късно днес е дербито на кръга, когато лидерът Манчестър Сити гостува на Ливърпул.

БОРНЕМУТ - АРСЕНАЛ 2:1

Голмайстори:

0:1 - Белерин (52)

1:1 - Уилсън (70)

2:1 - Айб (74)

БОРНЕМУТ: Бегович, Франсис, С. Кук, Аке, А. Смит, Л. Кук, Гослинг, Даниелс, Айб, Фрейзър, Уилсън

АРСЕНАЛ: Чех, Чембърс, Мустафи, Холдинг, Белерин, Джака, Уилшър, Мейтланд-Найлс, Иуоби, Уелбек, Лаказет