Арсен Венгер потвърди, че бъдещето на Алексис Санчес ще бъде ясно най-късно до 48 часа. Днес чилиецът не бе в състава при загубата от Борнемут, като се смята, че Манчестър Юнайтед е фаворит за подписа му. 

Босът на лондончани обаче изтъкна, че сред вариантите за това, какво ще се случи с чилиеца е и оставането му на „Емиратс”. 

„Това можеше да се случи вчера, днес или изобщо да не стане. Всичко обаче ще е ясно в следващите 48 часа. Това е труден период за него и той очаква развръзката поради което не го включих в тима” обясни Венгер. 

„Ако той си тръгне е абсолютно ясно, че трябва да му намерим заместник. Видя се, че днес ни липсваха играчи, които са от голямо значение за състава. Естествено, че ако Санчес напусне, трябва да реагираме. Дали ще си тръгне? Не зная, но сега все пак е трансферен период и използаш тези, които са отдадени на клуба. Имам уверение, че той ще бъде заменен до края на месеца, но за Малком няма нищо конкретно” добави той. 

Счита се, че полузащитникът на Бордо е сред основните кандидати да замени Санчес, като за привличането му ще бъдат необходими около 40-45 милиона евро.