В Арсенал са изпаднали в паника по отношение на трансферната си политика, обяви клубната легенда Йън Райт. 

Бившият нападател смята, че потенциалното привличане на Хенрик Мхитарян и Пиер-Емерик Обамеянг е по-скоро „на пожар“, отколкото добре обмислени ходове. 

„Всичко, което се случва е заради действията на други хора. Мхитарян не е играч, към когото Арсенал се е интересувал преди. Същото е и с Обамеянг – преди 2 години той привлече сериозен интерес към себе си, но сега не е във форма. Въпреки това изведнъж се оказва в плановете на Арсенал. Усещам паника“ коментира Райт. 

„Разбира се, че те са качествени играчи. Но щом като губиш Санчес, имаш нужда от играчи, които веднага ще го заместят подобаващо. В момента не съм много сигурен в какво състояние е Мхитарян“ добави той, като критикува и Арсен Венгер заради неспособността му да подобри Тио Уолкот, който е пред трансфер в Евертън. 

„Тио е тук от 12 години и колко се е подобрил? Той е същият като преди, само вече е на повече години. Продължава да разчита само на скоростта си. Той спокойно можеше да бъде научен да играе и като централен нападател. Вижте само какво прави Рахийм Стърлинг. Надявам се, че в Евертън ще може да играе постоянно“.