Арсен Венгер няма да бъде част от Арсенал през следващия сезон, предрече бившият играч на тима Пол Мърсън. 

Според него времето на французина на „Емиратс“ е изтекло, особено след като кампанията се очертава да се превърне в пълен провал и за втори пореден сезон отборът ще остане извън Топ 4. 

Две поредни загуби с по 0:3 от Манчестър Сити отнеха на лондончани Купата на Лигата и ги оставиха на 30 точки от Гражданите, които са лидери в шампионата, което накара феновете да оставят „Емиратс“ полупразен вчера. 

„Не, не вярвам, че той ще остане. Ако Арсенал успее да спечели Лига Европа, това ще е феноменален сезон. Не виждам обаче как ще стане. Честно казано не вярвам, че те могат да бият Брайтън в неделя. Вижте само пресконференцията му онзи ден. Той казваше на борда да го подкрепи в този момент. Мисля обаче, че напрежението е твърде голямо“ заяви Мърсън. 

„Играчите, които взе, просто не са достатъчно добри. Той носи отговорност за всичко. Честно казано в неделя ми стана тъжно за него, тъй като отборът тотално го предаде. Те знаят, че Венгер ще поеме отговорността и за мен той просто е приключил в Арсенал. На играчите липсва увереност и не са готови за битка. За мен те са най-лошият отбор в Англия без топка“ добави той.