Арсенал направи сериозна крачка към полуфиналите на Лига Европа, след като победи на „Емиратс“ ЦСКА Москва с 4:1. 
 
Аарън Рамзи и Александър Лаказет вкараха по два пъти за Артилеристите, които доманириха и можеха да вкарат поне още толкова голове. Второто попадение на уелсеца определено бе страхотно. 
 
Като цяло двубоят предложи многобройни атаки и към двете врати, като руският тим също имаше достатъчно положения, но му липсваше прецизност и на практика интрига за реванша почти няма.  
 
Месут Йозил също се представи фантастично за Артилеристите, като се отчете с 2 асистенци и спечелена дузпа. На няколко пъти германецът можеше и да вкара, но пропусна. 

На „Емиратс“ отново имаше доста празни места, но домакините започнаха с настроение и в 4-ата минута Мхитарян стреля след пас на Йозил, но прати топката встрани от вратата. 

 
ЦСКА едва не хвана домакините неподготвени, когато Муса бе на път да се измъкне в чиста позиция заради високо изтеглената защита на лондончани, но атаката бе спряна заради несъществуваща засада. 
 
След това гол на домакините правилно бе отменен заради нередовна позиция на Йозил, преди в 9-ата минута Артилеристите да открият. Бейерин бе изведен отдясно и прати топката пред вратата, където тя стигна до Аарън Рамзи на далечната греда и уелсецът реализира с удар при първото докосване. 
 
Преднината на лондончани обаче не трая дълго. В 15-ата минута Кошчелни направи ненужно нарашение, след като преди това Мустафи и Джака не успяха да изчистят. Головин обаче се възползва и изпълни отлично свободния удар, преодолявайки Чех и изравнявайки за 1:1. 
 
Малко след това Муса едва не направи пълен обрат, след като проби през рехавата защита на домакините и стреля под ъгъл, но не намери целта. Арсенал обаче си върна спокойствието и набързо реши всичко. 
 
В 22-ата минута помощник-съдията зад вратата се намеси, като сигнализира за нарушение на Шенников срещу Йозил, който се готвеше да стреля. Лаказет бе категоричен от бялата точка. 
 
В 28-ата минута на сцената излезе отново Рамзи с гол-шедьовър. Йозил копна в наказателното поле, където халфът бе на една линия със защитниците. Той отскочи и много елегантно отклони топката с външната част на десния крак, за да прехвърли Акинфеев. Страхотен гол!
 
Алексей Березуцки пропусна да върне интригата, когато от добра позиция стреля неточно преди в 35-ата минута Йозил да подаде на Лаказет, който от 11-12 метра с много прецизен шут реализира за 4:1. 
 
Последваха атаки и към двете врати, като руснаците имаха 2-3 много добри възможности, но не бяха прецизни при ударите, докато Йозил пропусна да увенчае силната си игра с попадение, когато бе изведен от Джака, но не намери целта. 
 
Второто полувреме започна с неточен удар на Мхитарян, който бе намерен за пореден път от Йозил. След това Рамзи бе близо до хеттрика си, но ударът му се отби от Игнашевич и топката излезе, а след това уелсецът пропусна да вкара и след добавка, останал на добра позиция. 
 
ЦСКА също погледна към вратата на домакините и гол на Дзагоев правилно бе отменен поради засада. Арсенал обаче продължи с пропуските и Лаказет не успя да прати топката в мрежата, макар и от малък ъгъл. 
 
Рамзи пък стреля в гредата в 77-ата минута, а малко след това Акинфеев се справи с удар на Уелбек. До нов гол не се стигна, но така или иначе победата за Арсенал бе достатъчно убедителна. 
 
Арсенал – ЦСКА 4:1
 
1:0 Рамзи 9
1:1 Головин 15
2:1 Лаказет 23 дузпа
3:1 Рамзи 28
4:1 Лаказет 35
 
Арсенал: Чех, Бейерин, Мустафи, Кошчелни, Монреал, Джака, Рамзи, Уилшър (75 Елнени), Йозил, Мхитарян (61 Айоби), Лаказет (74 Уелбек)
ЦСКА: Акинфеев, В. Березуцки, Игнашевич, А. Березуцки, Кучаев, Натхо, Головин, Шенников, Дзагоев (65 Витиньо), Муса (83 Хосонов), Вернблоом