Нова сензация в евротурнирите бе на път да се случи в Москва, където Арсенал трепери здраво, но все пак стигна полуфиналите на Лига Европа, след 2:2 срещу ЦСКА Москва.  
 
Лондончани имаха аванс от 4:1 след първия мач, но губеха с 0:2 и при нов гол за домакините немислимото щеше да бъде факт. Попадение на Дани Уелбек обаче, осигури място в Топ 4 на турнира и увеличи шансовете за триумф в надпреварата, който ще донесе класиране за Шампионската лига. Аарън Рамзи пък спаси англичаните от загуба в края. 
 
Началото бе сравнително спокойно, като гостите се опитваха да владеят повече топката, а домакините да бъдат максимално опасни, но добри ситуации липсваха заради лоши отигравания в последната третина от терена. 
 
Защитите на двата отбора също действаха добре и първото добро положение дойде едва в 27-ата минута, когато удар на Дзагоев бе блокиран и Арсенал тръгна на контра. Уелбек изведе Лаказен отдясно, който обаче малко се поколеба преди да стреля и опитът му блокиран от Алексей Березуцки. 
 
Изглеждаше, че лондончани започват да взимат предимство, след като в 35-ата минута Уелбек бе изведен зад защитата на руския тим и опита да върне към Рамзи, но подаването не беше точно и уелсецът не успя да стреля. 
 
Лошата новина за домакините бе контузията на Алан Дзагоев, който трябваше да напусне, но почти веднага след това Армейците поведоха. Набабкин стреля с глава след едно центриране, но Чех се намеси отлично. Избитата топка обаче, се оказа идеална за Фьодор Чалов, който отблизо реализира за 1:0. 
 
ЦСКА завърши силно полувремето, като Бистрович стреля малко над вратата, а при друга ситуация Муса претендираше, че е бил съборен, но сигнал не последва и така паузата дойде при аванс за московчани. 
 
В началото на второто полувреме Венгер върна Елнени в защитата, но и това не помогна, защото ЦСКА съвсем стресна англичаните с втори гол, подобен на първия. Малко след като Уелбек не успя да намери точно Рамзи пред вратата, Головин прати мощен шут от трийсетина метра, Чех изби, но от въздуха Набабкин отбеляза. 
 
Шокът за гостите бе пълен и Головин накара Чех да се намесва в 53-ата минута. Малко след това Арсенал се зарадва, след като Елнени вкара с глава, но попадението правилно бе отменено поради засада. 
 
Артилеристите успяха да се постабилизират в следващите минути и в 69-ата минута Мустафи отклони корнер към Кошчелни, който обаче от няколко метра не успя да стреля добре и пропусна. 
 
Йозил бе на път да направи катастрофата за отбора си пълна, когато не успя да изчисти добре и даде шанс на Игнашевич, чийто мощен удар обаче, профуча на сантиметри от вратата. 
 
И в 75-ата минута Арсенал стигна до гола на успокоението. Уелбек започна всичко, като се измъкна отляво, направи двойно с Елнени и прати топката с впечатляващ изстрел  в далечния ъгъл, за да убие мечтата на ЦСКА. 
 
Малко след това в игра за домакините се появи и Георги Миланов, който в една ситуация центрира опасно, но Кошчелни изби. 
 
Гостите взеха инициативата и в добавеното време успяха да стигнат и до равенство, когато Елнени изведе отлично Рамзи и уелсецът копна топката над Акинфеев, за да оформи крайния резултат.  
 
ЦСКА Москва – Арсенал 2:2
 
1:0 Чалов 39
2:0 Набабкин 50
2:1 Уелбек 75
2:2 Рамзи 92
 
ЦСКА: Акинфеев, В. Березуцки, Игнашевич, А. Березуцки, Бистрович (72 Натхо), Набабкин, Дзагоев (38 Витиньо), Головин, Кучаев, Муса, Чалов (79 Миланов)
Арсенал: Чех, Бейерин, Мустафи, Кошчелни, Монреал, Елнени, Уилшър (68 Чеймбърс), Рамзи, Йозил, Уелбек, Лаказет