Легендарният вратар на Арсенал Дейвид Сиймън заяви, че предлага на клуба два варианта за мениджър, след като Арсен Венгер напуска отбора в края на сезона след 22 години. Попитан дали е момент за опитен или за млад треньор, Сиймън отвърна, че най-напред му идва на ум Патрик Виера.

Бившият му съотборник в момента е начело на НЮ Йорк сити в американската мейджър-лига, но Сиймън смята, че все още му е рано за Емирейтс.

Ако трябва да избере в момента веднага, вратарят посочва без да се замисли Луис Енрике. Той спечели девет трофея за три години в Барселона преди да напусне клуба миналото лято. Опитът му в други отбори също не е за пренебрегване.

"Не бива да се търси млад или опитен специалист. Изборът трябва да бъде насочен по друг начин. От една страна имаме играч, който знае какво е Арсенал - това е човекът, който е свързан с клуба. А от друга- опитен специалист, който знае как да излезе от всякаква ситуация.

"Гледам няколко нощи как Виера води мачовете на Ню Йорк Сити и повярвайте ми, напомня ми Арсен Венгер. Нищо друго не казвам, а че просто когато го гледам ми напомня тотално Арсен Венгер.

Луис Енрике е сред кандидатите, така или иначе, без значение аз колко го харесвам. Но може би и за него е твърде рано. При всички случаи аз искам да имаме мениджър, който ще внесе нови идеи в клуба и в отбора", завърши мустакатият вратар.