Арсенал разби с 5:0 гостуващия Бърнли в среща от 37-ия кръг на Висшата лига, която се игра на стадиона на лондончани - "Емиратс".

Това бе и последният мач на Арсен Венгер начело на отбора в дома на неговия тим и той се сбогува по емоционален начин с клубните фенове преди самата среща, тъй като е ясно, че след края на кампанията французинът си тръгва от клуба.

След спечелените три точки днес отборът му заема 6-ото място в класирането с 60 пункта, докато Бърнли е с 54 точки и е с една позиция по-надолу в класирането, но пък отборът си осигури участие в Лига Европа.

Обамеянг откри за домакините в 14-ата минута, а Лаказет удвои в самия край на първото полувреме. В 54-ата минута Колашинац направи преднийната на столичани класическа, а крайният резултат в този мач бе оформен от Иуоби в 64-ата минута. 


Срещата започна по изключително силен начин за домакините и в 14-ата минута Обамеянг откри резултата в тяхна полза, след като Лаказет го намери по прекрасен начин с ниско подаване по земя на далечната греда и габонецът просто заби топката в мрежата.

Минута преди почивката удар на Джака бе спасен от противниковия страж, но все пак в третата минута от продължението на първото полувреме Арсенал вкара второ попадение чрез Лаказет.

Бейерин го намери пред малкото наказателно поле и френският национал прати топката в мрежата, за да убие каквато и да било интрига в този двубой.

Второто полувреме започна силно за домакините и в 47-ата минута Обамеянг бе на косъм да вкара отново, но от добра позиция стреля над напречната греда. 

В 49-ата минута Воукс можеше да вкара за гостите, но ударът му с глава бе спасен от Чех.

Арсенал обаче стигна до класически резултат в 54-ата минута след удар от 20-ина метра на Колашинац, който прати топката в долния далечен ъгъл на противниковата врата.

В 64-ата минута Иуоби с истински "снаряд" от няколко метра не остави абсолютно никакви шансове на противниковия страж и покачи на 4:0, а крайният резултат бе оформен от Обамеянг в 75-ата минута след точен удар от границата на вратарското поле.

До самия край нямаше повече голове. 

АРСЕНАЛ - БЪРНЛИ 5:0
1:0 Обамеянг 14
2:0 Лаказет 45+3
3:0 Колашинац 54
4:0 Иуоби 64
5:0 Обамеянг 75

Арсенал: Чех, Мавропанос, Чембърс (77 - Мертезакер), Колашинац, Бейерин, Уилшър (72 - Рамзи), Джака, Обамеянг, Иуоби, Мхитарян, Лаказет (72 - Уелбек)

Бърнли: Поуп, Тарковски, Лонг, Лоутън, Уорд, Гудмундсон, Уестуд, Корк, Ленън (71 - Н'Куду), Хендрик, Барнс