Микел Артета вече вече не е вариант за нов мениджър на Арсенал, който се е насочил към бившия бос на ПСЖ Унай Емери, който дори вече бил сигурен за позицията, пишат английските медии. 

Досега се смяташе, че Артета е фаворит за наследник на Арсен Венгер, но е отпаднал като вариант, тъй като е поискал гаранции за ролята си по отношение на трансферната политика на клуба, които обаче са му били отказани. 

Освен това бившият халф на лондончани, е искал да има важна роля и по отношение на играчите, които ще бъдат продавани, което обаче също не е получил. В резултат той ще продължи да бъде помощник на Пеп Гуардиола в Манчестър Сити. 

В същото време обаче се твърди, че фаворит за позицията вече е Унай Емери, който снощи е провел разговори с шефовете, като дори се очаква той ще бъде назначен на поста до края на седмицата. 

Испанецът явно е успял да се споразумее бързо с ръководството и много скоро ще започне работа за новия сезон. Той изведе ПСЖ до требър на домашна сцена, а според слуховете договорът му ще бъде за 4 години, като ще прибира по около 6 милиона паунда на сезон.