"Арсенал" вече се подготвя за ерата след Арсен Венгер в управлението на футболния отбор под ръководството на новия треньор Унай Емери. Наравно с това обаче "артилеристите" засилват и маркетинговото си присъствие в Азия. Клубът обяви, че ще открие тематичен спортен бар в Шанхай, пише "Дневник".

"Артилеристите" вече са издали лиценз на компанията Super Halo, която има права да ръководи тематични спортни барове и ресторанти на 13-кратния шампион на Англия за територията на Китай, Хонконг, Макао и Тайван. Първият спортен бар на "Арсенал" ще бъде открит в началото на юни, а вторият ще бъде в Пекин и ще отвори врати през юли или август.

"Това партньорство ще позволи на "Арсенал" да стане още по-популярен в Китай. Този спортен бар ще предлага на феновете всякакви атракции за прекарване на свободното време и, разбира се, ще бъде най-доброто място, където могат да се наблюдават футболни срещи", каза директорът на Super Halo Фен Ксюжун.

В последните години "Арсенал" започна да прави предсезонната си подготовка именно в Азия. През миналото лято тимът първо беше в Австралия, но след това игра мачове с "Байерн" (Мюнхен) и "Челси" в Шанхай и Пекин. Дестинацията през това лято ще бъде Сингапур.

"С тази инициатива феновете в Китай ще са още по-близо до нашия отбор. Барът ще предлага автентична обстановка, каквато има на стадион "Емиратс", макар и далеч от Лондон", каза маркетинг директорът на клуба Винай Венкатешам.

Менюто в ресторанта в Шанхай ще включва английска и европейска кухня. Феновете ще могат да се насладят на любимите за мачове фиш енд чипс, пайове и бургери.