Арсенал постигна втора поредна победа за сезона във Висшата лига, след като надви трудно новака Кардиф с 3:2 като гост. 

Лондончани се измъчиха доста и се видя, че нащата в отбраната им не са добре, но все пак с 6 точки се изкачиха в средата на класирането. Уелсците остават без победа, но поне се разписаха. 

Месут Йозил се завърна сред титулярите на Арсенал, а Александър Лаказет се появи на мястото на Хенрик Мхитарян и за първи път стартира през сезона. За домакините Дани Уорд и Боби Рийд започнаха. 

Първото положение дойде в 7-ата минута, когато Чех не успя да намери Гендузи, топката попадна в Артър и той ведната стреля, но над целта. 

Гостите оцеляха и в 11-ата минута поведоха. След корнер на Рамзи Шкодран Мустафи засече с глава и даде аванс на своя отбор. Малко след това Монреал и Обамеянг бяха близо до ново попадение. 

Арсенал контролираше мача и Лаказет тресна гредата в 33-ата минута. В самия край на полувремето обаче, Камараса изравни за Кардиф и вкара първия гол на тима през сезона. 

След почивката гостите натиснаха и логично в 62-ата минута Обамеянг върна аванса след страхотен удар от двайсетина метра. Кардиф обаче изравни бързо, защото в 70-ата минута чрез Дани Уорд и отново се видя, че защитата на Арсенал е много зле. 

Все пак нападението на лондончани е силно и в 81-ата минута Лаказет показа, че има място в състава, като реализира с удар в близкия ъгъл, при който и вратарят сякаш можеше да се намеси по-добре. 

Кардиф – Арсенал 2:3
 
0:1 Мустафи 11
1:1 Камараса 45+2
1:2 Обамеянг 62
2:2 Уорд 70
2:3 Лаказет 81
 
Кардиф: Етъридж, Манга, Морисън, Бамба, Бенет, Ралс, Хойлет, Артър, Камараса (89 Мадин), Рийд, Уорд (84 Зохоре)
Арсенал: Чех, Бейерин, Сократис, Мустафи, Монреал, Джака, Гендузи (70 Торейра), Рамзи, Йозил (84 Уелбек), Обамеянг (89 Мхитарян), Лаказет