Легендата на Арсенал Тони Адамс призова новият бос Унай Емери да получи време и  обясни загубите на старта на кампанията като последствие от управлението на Арсен Венгер. 

Французинът водеше лондончани в продължение на 22 години преди да се оттегли през май, след което бе заменен от Емери, който започна със загуби от Манчестър Сити и Челси. За Адамс обаче нищо фатално не се е случило. 

„Мениджърът и отборът се нуждаят от време, тъй като промените са наистина сериозни. Мисля, че през лятото бяха променени 19 човека от екипа, а това е наистина много” заяви Адамс. 

„Аз обаче останах много доволен, когато Арсен напусна, тъй като казвам вече 10 години, че промяната е нужна и тимът се нуждае от солидна отбрана. Нека новият треньор да получи време да работи. Виждам, че началото бе трудно и съм малко разочарован, че не показахме малко повече устойчивост в защита” добави той. 

„Лошото е, че играчите не знаят какво да правят и как да играят без топка. Ако аз бях новият треньор първото нещо което щях да направя е да кажа: нека да станем трудни за побеждаване. Новият наставник доведе някои нови футболисти, така че нека да работи повече с тях. Срещу Сити и Челси представянето бе като отбора на Венгер и именно това ме разочарова” каза още Адамс.