Бившият играч на Арсенал Тио Уолкот призна, че в последните сезони при лондончани е загубил любовта си към футбола, най-вече заради дългото време прекарано на пейката. 

Футболистът изкара 12 години при Артилеристите, като за 397 участия вкара 108 гола, но през януари напусна в посока Евертън, което се е оказало и отличен ход. 

„Няма какво да лъжа. В Арсенал загубих донякъде любовта си към футбола, тъй като просто не играех редовно. Да вкарам над 100 гола за този клуб е голямо постижение, но последната година и половина бяха наистина тежки, тъй като непрекъснато ту играех, ту бях резерва“ признава Уолкот в интервю пред „Скай Спортс“, което ще бъде излъчено преди завръщането му на „Емиратс“ с екипа на Карамелите в неделя. 

„В един момент просто исках да си върна вълнението от играта, но знаех, че това няма да стане в Арсенал. По онова време Сам (Алърдайс) ме потърси и си казах „да, това е правилния ход за мен“. Определено тук си върнах радостта и отново играя с усмивка на лицето. Наистина раздялата не бе лесна и заради семейството ми“ добавя той. 

„При Марко Силва тренировките са много интензивни, но на мен това ми харесва. Разполагаме с млади и талантливи играчи, искаме да се прогресираме и очаквам с нетърпение мача с Арсенал, който трябва да покаже къде сме. Сигурен съм, че феновете ще ме посрещнат топло, защото те винаги са били фантастични към мен“ казва още Уолкот.