Арсенал – Уотфорд, мач от 7-ия кръг на Висшата лига, стадион „Емиратс“, 17:00 часа, съдия Антъни Тейлър

Контузени за Арсенал: Мейтланд-Найлс, Кошчелни, Мавропанос
Контузени за Уотфорд: Янмаат, Деулофеу, Клевърли

Прогноза

Арсенал ще потърси петата си поредна победа във Висшата лига срещу изненадата Уотфорд и ще се опита да покаже, че не трябва да бъде отписван от борбата за челната четворка. 

Хората на Унай Емери се подобриха след двете поражения на старта на кампанията и с нов успех могат да се окажат съвсем близо до лидерите особено, след като те се изправят един срещу друг. 

„Всеки мач ни дава възможност да трупаме увереност. В същото време обаче, той е и предизвикателство в стремежа да покажем най-доброто от себе си. Смятам, че момчетата са в добро състояние, но има още какво да подобрим“ коментира наставникът на Артилеристите. 

Стършелите обаче показват добър футбол и не случайно са на позиция пред съперника си. Те вече победиха Тотнъм и макар и да взеха само точка от последните си две срещи в Лигата, ще се опитат да се справят и с другия тим от Северен Лондон. 

Трой Дийни се очаква да води атаката на гостите, въпреки леката травма от мача с Фулъм. Уотфорд може и да загуби 8 от последните 10 двубоя срещу противника от „Емиратс“, но двете му победи дойдоха в предишните 3 срещи, така че на състава няма да липсва самочувствие. 
 
Интересното е, че Арсенал се справя забележително в последните си 20 мача, които са започнали в традиционния съботен час - 15:00 (17:00 часа българско), като е записал 18 победи и 2 равенства в тези мачове. Предишният тим, спечелил по това време бе Астън Вила през август 2013-а. 
 
Въпреки това при Артилеристите никога не се знае какво могат да поднесат на феновете си. Защитата продължава да бъде недостатъчно стабилна, което носи поводи за притеснения, но пък в атака Обамеянг и Лаказет се справят добре. Уотфорд може да бъде опасен, но все пак домакините би трябвало да спечелят, макар и трудно. 
 
Резултат: Арсенал – Уотфорд 2:1