Нападателят на габонския национален отбор и Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг е отказал да да лети за родината си, заради лошото състояние на самолета, който им е бил предоставен, пише френският "L'Equipe". 

Това е причината футболистът да не помогне на своя национален отбор в мача от квалификациите за Купата на африканските нации срещу Южен Судан. Той не е бил единственият габонски национал, който е отказал да лети за мача. Разбира се, той е най-голямата звезда.

Официално причината Обамеянг да пропусне тренировката на тима в неделя, както и мача на 16 октомври, е контузия. В понеделник габонският национал се е върнал в Лондон.

Това не е първият случай, в който футболист на Арсенал има проблеми със самолетите. Холандската легенда от близкото минало Денис Бергкамп е единственият играч от тази страна, който не е Летящ.

По време на историческата си кариера футболистът пътуваше за гостуванията на "артилеристите" с кола или с влак. Бергкамп дори се е придвижил с кораб до САЩ цял месец преди световното първенство през 1994 година.