Арсенал се класира за елиминациите на Лига Европа след неособено впечатляващо 0:0 у дома срещу Спортинг. 

Артилеристите имаха инициативата, но не бяха достатъчно прецизни в нападение и в крайна сметка записаха първо равенство в групата. Неприятното за тях бе и контузията на Дани Уелбек. 

С 10 точки обаче, те не могат да бъдат изместени от първите 2 места, тъй като Карабах победи Ворскла и двата отбора имат по 3 точки, докато Спортинг е със 7. 

В състава на Арсенал очаквано имаше доста промени, като Дженкинсън, Сократис и Смит-Роу стартираха. Това обаче отне и от качеството на играта и добрите ситуации в първите минути липсваха.
 
В 12-ата минута Коатес успя да изпревари Уелбек при една опасна ситуация, а малко след това Смит-Роу прати топката над вратата. В 17-ата минута Матьо отклони едно подаване към собствената си врата и добре че Коатес успя да избие от голлинията.
 
Арсенал натисна и Уелбек стреля неточно с глава, а малко по-късно не затрудни вратаря при една ситуация. В положението обаче падна лошо и трябваше да бъде изнесен на носилка и заменен от Обамеянг.

До почивката домакините не направиха нищо кой знае какво. Лихтщайнер стреля неточно от 25 метра, а в добавеното време прати топката много близо до целта, но гол не падна. 

Скоро след паузата Обамеянг стреля в гредата, а след това един опит за удар на Смит-Роу едва не се превърна в подаване за нападателя. Португалците рядко атакуваха и бе ясно, че са дошли за точка. 

Обамеянг отново не бе прецизен в 59-ата минута, а голът така и не идваше. Артилеристите имаха топката и инициативата, но не бяха достатъчно остри в нападение. 
 
До края лондончани така и не стигнаха до гол, макар и да доиграха мача с човек понече, след като Жереми Матьо бе изгонен за събаряне на откъсващия се Обамеянг, който от свободния удар стреля над вратата. 
 
Арсенал – Спортинг 0:0
 
Арсенал: Чех, Лихтщайнер (74 Мейтланд-Найлс), Сократис, Холдинг, Дженкинсън (60 Колашинац), Гендузи, Рамзи, Мхитарян, Смит-Роу, Айоби, Уелбек (29 Обамеянг)
Спортинг: Рибейро, Гаспар, Коатес, Матьо, Акуна, Нани, Мигел Луис (85 Петрович), Гудель, Бруно Фернандес, Монтеро (69 Дост), Диаби (83 Кабрал)