Агентът на халфа на Арсенал Месут Йозил - Еркут Согут потвърди, че футболистът е отказал на страхотни предложения от азиатски отбор. Германецът от турски произход е отклонил оферта от 1 милион паунда на седмица.

"За Месут парите не са най-големия фактор. Те определено са нещо важно, но хората трябва да помнят, че футболните качества са друг аспект от преговорите. В днешно време е важен търговският принос на играча. 

Месут има най-много последователи в социалните мрежи от всички във Висшата лига и аз четох, че е на първо място по продажби на фланелки в клуба. В крайна сметка цялата тази информация се взима предвид. 

Така търговската част е много важна за играч като Йозил, който е играл в различни страни, и беше номер 10 за националния отбор, който спечели Световната купа. Той е на световния пазар. 

Клубът прави пари от тези играчи, а всичко се реши от това, какво казва неговото сърце. Бяхме свободни да подпишем с други отбори, но Месут обича клуба", каза Согут.

Германецът от турски произход получава по 350 хиляди паунда и от известно време насам е спряган за трансфер в Турция. През това лято често се говореше, че Бешикташ има интерес към него.