Дани Уелбек вече вероятно е изиграл последния си мач за Арсенал, тъй като клубът не планира да му предложи удължаване на договора. 

В момента нападателят се възстановява от две операции на глезена, който счупи преди около месец, но завръщането му преди края на сезона едва ли ще се състои. 

„Скай Спортс” съобщава, че от клуба не планират да предложат нов контракт на Уелбек, който по примера на Аарън Рамзи ще си тръгне като свободен агент. 

Превлечен от Манчестър Юнайтед през 2014-а, цялата кариера на 28-годишния играч при лондончани бе изпълнена с контузии, две от които много сериозни и в резултат записа едва 126 участия за този период. 

В същото време капитанът на Артилеристите Лоран Кошчелни е готов да се завърне в игра, въпреки че в двубоя на младежкия тим, в който игра снощи, напусна накуцвайки. 

Първоначалните опасения бяха, че може да е увредил отново ахилеса, който скъса през май, но направените тестове показаха, че става въпрос единствено за схващане, така че ще бъде на линия за сблъсъка с Хъдърсфийлд в събота.