Манчестър Юнайтед и Арсенал врътнаха зрелищно 2:2 в голямото дерби от 15-ия кръг на Висшата лига, което се игра на "Олд Трафорд".

И двата тима показаха голямо желание за победа, но в крайна сметка взеха само по точка след този мач. "Червените дяволи" са 8-и с 23 точки след този двубой, а техният противник заема 5-ата позиция с 31 точки.

Мустафи даде аванс на лондончани в 25-ата минута, но пет след това Марсиал изравни. Лаказет върна аванса на лондончани в 68-ата минута, а минута след това Лингард реализира и в крайна сметка възстанови статуквото.

Това е четвърта поредна шампионатна среща за Юнайтед без успех и определено си личи, че отборът е в криза, а освен това е на цели 8 точки от челната четворка. 


Срещата започна по-добре за домакините и те понатиснаха противника си през първите минути.

Още в 5-ата минута Рашфорд отправи силен удар от дистанция, но Лено бе на мястото си и успя да спаси топката.

Минути след това и Марсиал пробва късмета си след удар от границата на наказателното поле, но стражът на гостите се справи лесно в ситуацията.

Все пак обаче Арсенал отговори на предизвикателството и започна да играе все по-добре и по-добре, за да стигне до попадение в 25-ата минута.

След центриране от корнер Мустафи отправи удар с глава, а Де Хеа не показа нужната концентрация и в крайна сметка допусна топката да премине голлинията и да влети във вратата му.

Радостта на гостите обаче трая доста кратко, тъй като само пет минути след това резултатът бе изравнен.

След силен удар на Рохо от фаул, Лено успя да спаси. След това обаче Далот центрира хубаво към Марсиал, който от близка дистанция не сгреши.

Това попадение не трябваше да бъде зачетено заради засада на асистента, но в крайна сметка тя не бе видяна от страничния рефер.

Второто полувреме започна доста активно като темпо, но чисти голови шансове в неговото начало нямаше.

Като цяло и двата тима създадоха опасни атаки, но в крайна сметка нямаше кой да ги оползотворява.

В 68-ата минута Лаказет успя да върне преднината на Арсенал, след като Мхитарян му подаде топката и той я изпрати в наказателното поле.

В същия миг Рохо връхлетя в краката на французина, но в крайна сметка реферът отсъди попадение, а не дузпа.

Точно минута след това обаче Лингард върна Юнайтед в мача с изравнителен гол. Той се възползва от лоша комуникация между Колашинац и Лено и в крайна сметка от близка дистанция реализира.

В 72-ата минута Мхитарян направи удивителен пропуск и от близката греда не успя да засече добре една ниско центрирана топка и в крайна сметка я прати над вратата.

В следващите минути Де Хеа направи две страхотни спасявания срещу Обамеянг и в крайна сметка спаси тима си от попадение и ново изоставане. 

В 85-ата минута Рашфорд затрудни Лено с удар от дистанция, но германецът се справи. Пет минути след това Де Хеа по брилянтен начин спаси удар на Торейра, а при добавката Мхитарян вкара, но попадението бе отменено заради засада.

До края на мача така и не паднаха повече попадения.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД – АРСЕНАЛ 2:2
0:1 Мустафи 25
1:1 Марсиал 30
1:2 Лаказет 68
2:2 Лингард 69 

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Дармиан, Рохо (71 - Фелаини), Смолинг, Бейи, Далот, Матич, Ерера, Лингард (75 - Погба), Марсиал (63 – Лукаку), Рашфорд

АРСЕНАЛ: Лено, Сократис, Мустафи, Колашинац, Бейерин, Холдинг (36 – Лихтщайнер), Рамзи (46 – Мхитарян), Иуоби (65 – Лаказет), Торейра, Гендузи, Обамеянг