Саутхемптън – Арсенал, мач от 17-ия кръг на Висшата лига, стадион „Сейнт Мерис”, 15:30 часа, съдия Крис Кавана

Контузени за Саутхемптън: Бъртранд, Стивънс
Наказани за Арсенал: Сократис, Мустафи
Контузени за Арсенал: Холдинг, Мавропанос, Уелбек, Смит-Роу

Прогноза

Новият мениджър на Саутхемптън Ралф Хазенхютъл призова играчите си да бъдат смели, когато приемат Арсенал в домакинския дебют на наставника, който естествено няма да бъде никак лесен. 

Светците загубиха от Кардиф в миналия кръг и останаха в зоната на изпадащите, като нямат победа повече от 3 месеца, а и сега шансовете им не изглеждат особено добри предвид стабилността на лондончани. 

Артилеристите вече са в серия от 22 мача във всички турнири без поражение и със сигурност ще искат да останат близо до лидерите, така че имат нужда на всяка цена от трите точки. 

Големият проблем за Унай Емери е в центъра на защитата, където четирима играчи липсват, двама заради наказания, а останалите поради контузии и Лоран Кошчелни може да запише дебюта си за сезона в първенството, след като срещу Карабах записа 72 минути. 

Съвсем нормално Арсенал доминира в мачовете срещу южняците, чийто единствени две победи в предишните 17 двубоя бяха през 2015-а под ръководството на Роналд Куман. Сега също гостите са абсолютни фаворити, макар че Дани Ингс, Шейн Лонг и Седрик Соареш ще дадат опции на новия наставник, най-вече в нападение. 
 
От друга страна Саутхемптън загуби само веднъж в последните си 7 домакинства срещу съперника от Северен Лондон, но този път Унай Емери ще има на разположение Месут Йозил и Аарън Рамзи, които ще повишат качеството в нападение. Обамеянг и Лаказет знаят как да бележат, а и Лукас Торейра играе силно напоследък. 
 
Светците със сигурност ще покажат дух и агресия в стремежа да вземат нещо от мача, както го направиха срещу Манчестър Юнайтед наскоро. Реално обаче, предвид формата си, Арсенал трябва да постигне нова победа. Лондончани не са сигурни в защита, което дава шансове на южняците, но разликата трябва да дойде от офанзивните играчи. 
 
Резултат: Саутхемптън – Арсенал 0:2