Арсенал успя да се класира за четвъртия кръг на ФА Къп, след като постигна победа с 3:0 над Блекпул насред "Блумфийлд Роуд". 

Отборът на домакините се подвизава в Лига 1 и се намира на средата на таблицата, а разликата в класите бе очевадна, макар че Унай Емери даде шанс на някои резерви да се изяват в днешния сблъсък.

Младокът Джоузеф Уилък се превърна в герой за лондончани, след като се разписа в 11-ата и 37-ата минути на мача.

В 81-ата минута Иуоби оформи крайния резултат в срещата. 


Срещата започна силно за лондончани и още в първите минути Нкетиа имаше два доста добри шанса да се разпише след хубави подавания на Мейтланд-Найлс, но направи сериозни пропуски. 

Все пак обаче "артилеристите" стигнаха до ранно попадение. В 11-ата минута Рамзи стреля от пряк свободен удар и топката удари страничната греда, а след това попадна в краката на Уилък, който вкара от близка дистанция.

В 36-ата минута Арсенал удвои аванса си и на практика уби каквато и да е интрига в този мач. След центриране на Дженкинсън, Нкетиа отклони топката към далечната греда и Уилък успя да вкара второто си попадение в срещата.

Този гол не трябваше да бъде зачетен, тъй като Иуоби, който също при атаката игра с топката, си помогна с ръка, но съдията не видя това.

В последните секунди от полувремето Нкетиа излезе сам срещу противниковия вратар, но стражът на Блекпул успя да спаси вратата си. 

Второто полувреме започна с добро темпо и в 57-ата минута Нотингам можеше да намали за домакините, но от няколко метра прати топката в аут. 

През следващите минути като цяло темпото доста поспадна с оглед на комфортната преднина на гостуващия тим.

В 80-ата минута Уилък можеше да вкара и трети гол, но ударът му, който попадна в мрежата, бе след засада и попадението бе отменено. 

Точно минута след това бившият вратар на Верея Муфумби реагира при удара на Рамзи, но при добавката бе безпомощен и Иуоби успя да вкара. 

До самия край нямаше повече попадения.

БЛЕКПУЛ - АРСЕНАЛ 0:3
0:1 Уилък 11
0:2 Уилък 36 
0:3 Иуоби 81

БЛЕКПУЛ: Хауърд (68 - Мафумби), Даниелс, Нотингам, Бола, О'Конър, Спеъринг, Фийни, Тейлър (63 - Притчърд), Гей, Делфунесо, Гандуйле

АРСЕНАЛ: Чех, Лихтщайнер, Сократис, Дженкинсън, Колашинац (83 - Мадли), Рамзи, Елнени, Иуоби, Мейтланд-Найлс, Уилък, Нкетиа (64 - Лаказет)