Новото попълнение на Арсенал Денис Суарес може да започне като титуляр при гостуването на Манчестър Сити в неделя, обяви треньорът Унай Емери. 

Дошлият от Барселона под наем полузащитник тренира за първи път с новите си съотборници днес и според боса на Артилеристите адаптацията му ще бъде бърза, тъй като има опит от английския футбол, след като бе част именно от Ман Сити. 

„Ако стартира това ще е, защото имам увереност в него. Ще свикне бързо и качествата му, както и амбицията му, ще ни бъдат много полезни. Предизвикателството и за нас, и за него обаче, е добро” заяви Емери. 

„Едно от най-важните неща е, че той говори английски. Има сериозен опит на високо ниво и макар и да не бе често в състава на Барселона, ще му бъде лесно да се адаптира тук и да играе за отбора. Може да играе на различни позиции в нападение и планирам да го използвам навсякъде” добави той. 

Наставникът отрече, че идването на Суарес ще означав край на кариерата на Месут Йозил в отбора. „Той идва тук, защото имаме промени на крилата. Искахме трима нови, но и само от неговото идване сме доволни”.