Манчестър Сити спечели дербито от 25-ия кръг на Висшата лига срещу Арсенал с 3:1 на своя „Етихад”.

За домакините в герой се превърна Агуеро, който наниза хеттрик във вратата на Бернд Лено.

Аржентинецът бе точен в 47-ата секунда, както и в 44-ата и 60-ата минути на мача, а за гостите голът бе дело на Кошчелни в 11-ата минута.

Третото попадение на гаучоса обаче бе с ръка и не трябваше да бъде зачетено, но реферът не видя ситуацията.

След този мач Сити си върна второто място в класирането и има 59 точки на сметката си, като е на 2 точки пред лидера Ливърпул, който има мач по-малко.

Арсенал от своя страна е 6-и с 47 точки и изостава на 3 точки от последния в челната четворка Челси.


Срещата започна по страхотен начин за домакините от Манчестър и още в 47-ата секунда Лапорт центрира в малкото наказателно поле за Агуеро, който с глава успя да реализира и да открие резултата в полза на тима си.

Натискът на домакините продължи и в следващите минути, а Стърлинг отправи изключително силен удар от границата на наказателното поле в 5-ата минута, но стражът на Арсенал изби топката.

Доста изненадващо Арсенал стигна до гол от нищото, след като в 11-ата минута Кошчелни успя с глава от близка дистанция да матира Едерсон и да възстанови статуквото.

Последваха доста интензивни минути и макар домакините да владееха доста повече топката гостуващият тим можеше да направи обрата в резултата пълен.

В 27-ата минута обаче Колашинац не успя да насочи топката към вратата и ударът му премина много близо покрай целта.

Броени минути преди почивката удар на Торейра бе блокиран от Отаменди, който не позволи Арсенал да създаде голова опасност.

В 44-ата минута все пак Сити стигна до ново попадение и отново имаше аванс в резултата.

Стърлинг намери непокрития Агуеро на далечната греда и аржентинецът без проблеми вкара топката в опразнения ъгъл.

В самия край на полувремето Сити пропусна да увеличи преднината си с още едно попадение.

Второто полувреме започна с натиск от страна на Сити и в 48-ата минута Бернардо стреля изключително неточно от границата на наказателното поле.

В 60-ата минута Сити стигна до още едно попадение чрез Агуеро. Стърлинг намери аржентинеца в наказателното поле, който си помогна с ръка и след това топката влезе в мрежата.

Попадението изобщо не трябваше да бъде зачитано, но в крайна сметка реферът отсече попадението да бъде записано на сметката.

В 76-ата минута удар от фаул на Де Бройне бе блокиран, а след това темпото на игра тотално спадна и в крайна сметка головите положения почти ги нямаше.

Удар на Давид Силва бе спасен от противниковия страж в 86-ата минута, а до края на срещата не паднаха повече голове. 

МАНЧЕСТЪР СИТИ – АРСЕНАЛ 3:1
1:0 Агуеро 1
1:1 Кошчелни 11
2:1 Агуеро 44
3:1 Агуеро 60

Манчестър Сити: Едерсон, Отаменди, Фернандиньо, Лапорт, Уолкър, Силва, Гюндоган, Де Бройне (87 - Марез), Стърлинг, Бернардо, Агуеро (81 - Жесус)

Арсенал: Лено, Кошчелни, Мустафи (79 - Мавропанос), Лихтщайнер, Монреал, Колашинац (66 - Денис Суарес), Гендузи, Торейра, Иуоби (66 - Рамзи), Обамеянг, Лаказет