Полузащитникът на Барселона Денис Суарес намекна, че не изпитва голямо желание да носи фланелката на Арсенал. Както е известно, той е под наем при "артилеристите" заради статута си на твърда резерва на стадион "Ноу Камп".

"Няма да ви лъжа - винаги съм искал да играя за Барса. Ако ми бяхте предложили възможността да подпиша с Барса и да играя за втория им отбор за година, след което да изкарам три сезона в първия отбор, нямаше да се замисля", коментира Суарес, цитиран от "Спорт".

"От втория отбор често тренирах с първия, където имаше големи имена като Шави, Иниеста, Меси. Тата Мартино беше треньор по онова време. Направо не можех да повярвам, когато стъпих заедно на терена с тези футболисти за първи път. Беше като сбъдната мечта."

"След това отидох във Виляреал с мисълта, че ако играя силно, Барса ще се върне за мен. И точно това се случи. Имах късмета да играя много за Виляреал и на следващия сезон се върнах в Барса."

"Що се отнася до Меси, можеш да си мислиш, че си способен да правиш нещата като него, но само той ги може. Пробваш да го имитираш, но осъзнаваш, че той е единствен на света", допълни халфът.