Арсенал - Манчестър Юнайтед, мач от 30-тия кръг на Висшата лига, стадион “Емирейтс”, 18:30 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Листата с контузените футболисти в Манчестър Юнайтед започва да се разчиства, след като за мача с Арсенал се завръщат Антъни Марсиал, Неманя Матич и Андер Ерера. 

Тимът е без загуба, откакто Оле Гунар Солскяер го пое. Един от паметните мачове на норвежецът начело на “червените дяволи” бе победата с 3:1 над Арсенал насред “Емирейтс” рез януари за ФА Къп. Пол Погба ще се завърне като титуляр, след като пропусна паметната победа в Париж над ПСЖ заради наказание. 

“Ерик Байли е добре. Марсиал ще бъде на разположение, а освен това имаме и Матич и Ерера. Но няма да избързваме с тях, защото се нуждаят от още няколко дни подготовка”, каза Солскяер преди мача. 

Двубоят се явява един от многото предстоящи за битката за Топ 4, а защитникът на Арсенал Сократис Папастатопулос смята, че той и съотборниците му са готови за победата. 

“Не мисля, че задачата ни е трудно. Ние играем на нашия стадион. Знаем какво трябва да направим и ще играем уверено. Ще дадем всичко от себе си. Знаем, че този мач е много важен за нас и ние ще бъдем готови. Разбира се, че гледах победата им над ПСЖ. Всички гледаха този мач. Ние обаче ще бъдем готови на 100%”, добави защитникът. 

Арсенал ще бъде без Лукас Торейра, който бе изгонен в миналия мач с Тотнъм и ще пропусне следващите три мача на Арсенал. Александър Лаказет ще се завърне в игра, след като пропусна гостуването на Рен в Лига Европа, а трайно контузени са Роб Холдинг и Ектор Ерера. 

Въпреки добрите новини в Юнайтед, Солскяер все още няма да може да разчита на много от играчите си. Визитата на “Емирейтс” поради различни контузии пропускат Алексис Санчес, Джеси Лингард, Хуан Мата, Фил Джоунс, Антонио Валенсия и Матео Дармиан. 

СТАТИСТИКА 

Арсенал спечели два от последните си три домакински мача за Висшата лига срещу Манчестър Юнайтед. 

“Червените дяволи” нямат две поредни победи като гости на Арсенал от 1983/1984 и 1985/1986, когато дори серията бе от три успеха. 

9 от 13-те победи на Арсенал над противника си във Висшата лига са били в неделния ден. 

Арсенал е губил два пъти у дома в рамките на един сезон само в два случая - от Нотингам Форест през 1987/1988 и Астън Вила през 1993/1994. 

Само Манчестър Сити (42) е спечелил повече точки у дома във Висшата лига от Арсенал (38). В същото време само Тотнъм (33) и Ливърпул (32) са взели повече точки от Манчестър Юнайтед (29) като гост. 

Арсенал спечели последните си 8 домакинства. За последен път тимът направи серия от 9 поредни мача през сезон 2014/2015. 

Манчестър Юнайтед в момента е отборът в най-дългата серия без загуба - 12 мача. 

Пол Погба пропусна три дузпи този сезон. Няма играч в историята на Висшата лига с 4 пропуска от бялата точка в рамките на един сезон. 

14% от головете на Ромелу Лукаку за Манчестър Юнайтед са срещу отборите от Голямата шестица (16 гола в 74 мача). Срещу тези опоненти белгиецът реализира по гол на 346 минути. 

Александър Лаказет може да стане вторият играч на Арсенал, който се разписва в шест поредни мача у дома. Тиери Анри го е правил два пъти, но Лаказет може да стане първият играч с подобно постижение на “Емирейтс”. 

Резултат: 1:1