Нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг разкри, как е променил изпълнението си на дузпи, след като вчера вкара от бялата точка при 2:0 над Манчестър Юнайтед. 

Само седмица преди това футболистът пропусна наказателен удар в дербито срещу Тотнъм, но този път демонстрира хладнокръвие, като стреля в средата на вратата и реализира. 

„Бях уверен и концентриран, а и момчетата ме подкрепиха. Лака ми даде възможност да бия, което бе страхотен жест от негова страна.  Срещу Тотнъм сбърках, след като в последния момент погледнах топката. Сега обаче гледах вратаря и вкарах. Това се постига с тренировки. В такъв момент не е лесно да вкараш и се радвам, че успях” обясни Обамеянг, чийто тим си върна 4-ото място и вече е само на точка от третия Тотнъм. 

„Духът в отбора е добър и всички сме амбицирани. Искаме да се класираме за Шампионската лига и именно това е голямата ни цел. Ще се радвам ако спечеля Златната обувка и това би означавало много за мен, тъй като в тази лига има страхотни нападатели. За мен обаче по-важно е да завършим в Топ 4, а ако стана голмайстор ще е още по-хубаво” добави той.