Пиер-Емерик Обамеянг влезе в ролята на супергероя Черната Пантера, за да класира Арсенал за 1/4финалите в Лига Европа. 

Нападателят се отчете с два гола и асистенция при успеха над Рен с 3:0, с който лондончани напълно ликвидираха изоставането си от 1:3 след първия двубой. 

Артилеристите вкараха два ранни гола, което ги постави в отлична позиция, а след това с внимателна игра контролираха мача и не допуснаха много положения пред вратата си, за да постигнат впечатляващата победа и обрата, в който мнозина се съмняваха. 

В състава на Арсенал имаше 2 промени от победата над Манчестър Юнайтед, като Чех и Мустафи стартираха на местата на Лено и наказания Сократис. Очаквано Лаказет започна, а Мхитарян бе сред резервите. 

Началото едва ли можеше да бъде по-добро за домакините, които още в първите минути заличиха изоставането си и вкара двата гола, от които се нуждаеха, за да получат предимство. 

В 5-ата минута пробив на Мейтланд-Найлс отдясно завърши с подаване към Обамеянг, който отклони за Рамзи. Уелсецът на свой ред нахлу в пеналта и подаде успоредно на голлинията, а Оба бе на точното място, за да засече и да открие. 

Това разбира се бе най-доброто възможно начало за домакините, чийто фенове много скоро ликуваха отново. Обамеянг успя да стигне до топката след пас на Рамзи,  след което нападателят успя да центрира и на далечната греда Мейтланд-Найлс вкара с глава. 

Последваха по-спокойни минути, след като лондончани се прибраха малко повече в своята половина и френският тим получи възможност да атакува повече. Гостите изпълниха няколко корнера, които обаче не им донесоха нищо. 

В 32-ата минута Лаказет направи доста груб шпагат срещу Бенжамен Андре и определено рискува оставането си в мача, но се размина само с жълт картон. Малко след това Обамеянг опита впечатляващ и атрактивен удар, но не успя да вкара. 

Арсенал оставаше по-опасния отбор и Рамзи стреля силно в 39-ата минута, но Коубек спаси. До почивката нямаше нови положения и паузата дойде при отличен резултат за домакините. 

След паузата ситуацията не се промени, като Арсенал продължи да действа предпазливо. Рен започна агресивно и в 47-ата минута Чех спаси удар на Сар. Единоборствата също бяха доста твърди. 

Гостите трудно стигаха до добри ситуации, но в 66-ата минута бяха много близо до попадение. След корнер Бенсебайни стреля опасно от дистанция, но топката срещна гредата и домакините оцеляха. 

В 71-ата минута влезлият секунди по-рано Алекс Айоби можеше да вкара трети гол, но от 15-16 метра стреля покрай гредата. Обамеянг обаче не пропусна малко след това. Хенрик Мхитарян организира хубава атака, като взаимодейства с Обамеянг, а след това пусна вляво към спринтирали Колашинац, който подаде пред вратата, където Оба нямаше как да пропусне, а след това сложи маска на Черната пантера, за да отпразнува гола. 

В 82-ата минута нападателят можеше да реши всичко и да оформи хеттрика си, но стреля покрай вратата, след като не успя да уцели добре топката. Това обаче не се оказа фатално, защото Рен така и не стигна до гол и Арсенал продължава напред. 

Арсенал – Рен 3:0
 
1:0 Обамеянг 5
2:0 Мейтланд-Найлс 15
3:0 Обамеянг 72
 
Арсенал: Чех, Мейтланд-Найлс, Мустафи, Кошчелни, Монреал, Колашинац, Джака, Рамзи (87 Торейра), Йозил (70 Мхитарян), Лаказет (70 Айоби), Обамеянг
Рен: Коубек, Да Силва, Мексер, Бенсебайни, Траоре, Сар, Грение (71 Уну), Буриго, Андре (78 Силики), Нианг, Бен Арфа